Thursday, April 9, 2015

Τα Υπ΄Όψιν της 5 Απριλίου 2015

Στα Υπ΄Όψιν της 5 Απριλίου 2015 , μεταξύ άλλων, συζητάμε:

-Τσίπρας στη Μόσχα: Η Ελλάδα στο νέο δρόμο του ρωσικού φυσικού αερίου και τι κερδίζουν τα Βαλκάνια από το Turkish Stream: οι Βρυξέλλες αντιστέκονται στην κατάργηση του γερμανικού μονοπωλίου διασύνδεσης.
-Τι είναι  το  «αθέμιτο», το «παράνομο», το  «απεχθές» και το «μη βιώσιμο» χρέος: η χρησιμότητα της επιτροπής λογιστικού ελέγχου.
-Ερντογάν στην Τεχεράνη: Οι πολλοί λόγοι γιατί η Τουρκία επιμένει να πάρει θέση στο χάος της Υεμένης.
-ΗΠΑ: Θρησκεία εναντίον μεγάλων επιχειρήσεων: η αναπάντεχη αντίδραση στο νομοθέτημα για τις ελευθερίες που απειλούνται από την…..  τούρτα των gay γάμων προβληματίζει το ρεπουμπικανικό κόμμα.  
-Σ.Αραβία: Πού οφείλεται η  ασυνήθιστη στροφή στην εξωτερική της πολιτική που επαναπροσανατολίζει τις περιφερειακές ισορροπίες.
-Ιράν, η συμφωνία: Τι σημαίνει η επιστροφή του Ιράν στις παγκόσμιες αγορές και από τι κινδυνεύει η άρση των κυρώσεων,
-Κένυα: Γιατί η σφαγή των φοιτητών από την  Al-Shabaab δείχνει ενδεχόμενη διάσπαση της χώρας.
-ΗΠΑ: Ανεργία και τιμή του πετρελαίου πέφτουν: γιατί δεν ανεβαινει η ανάπτυξη ;
-Ιλλινόϊ: Όλα τα κοινωνικά προγράμματα που αναστέλλει ο κυβερνήτης Rauner: πώς ο προϋπολογισμός μπορέι να σωθεί από τα …παιδιά του δημοτικού.
-Καλιφόρνια: Ισχυρά μέτρα και κίνητρα για την εξοικονόμηση νερού στην πολυπληθέστερη αμερικανική πολιτεία: φτάνει το γκαζόν, φυτέψτε…κάκτους!

Ακούστε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας και πολλή, καλή μουσική.

Αυτή την εβδομάδα στο


No comments:

Post a Comment