Monday, September 9, 2013

Τα Υπ’ Όψιν της 8 Σεπτεμβρίου 2013

Στα Υπ’ Όψιν αυτής της εβδομάδας, ο καθηγητής Ευάγγελος Βενέτης, Υπεύθυνος του Ερευνητικού Προγράμματος Μέσης Ανατολής του ΕΛΙΑΜΕΠ, μιλά για τη Συρία, τους διεθνείς οργανισμούς, την Ελλάδα και την Αραβική Άνοιξη.

Ο Δρ. Ευάγγελος Βενέτης διδάσκει ισλαμικές και μεσανατολικές σπουδές στην Σχολή Ασιατικών, Αφρικανικών και Αμερικανο-ινδικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λέϊντεν της Ολλανδίας. Σπούδασε ιστορία (1999) και μεταπτυχιακά στον ίδιο κλάδο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (2001). Έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο στις ισλαμικές και μεσανατολικές σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Ην. Βασίλειο (2006). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στον ισλαμικό κόσμο, το σηϊτικό Ισλάμ, τον ιρανικό κόσμο και την ελληνική διασπορά στην Μ. Ανατολή. Έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα για διάφορες θέματα της Μ. Ανατολής κατά την σύγχρονη και μεσαιωνική περίοδο, συμπεριλαμβανομένης της υπό έκδοση μονογραφίας Ο Ελληνισμός στο σύγχρονο Ιράν (19ος – 21ος αι.).



 Ακούστε Τα Υπ’ Όψιν με τους δημοσιογράφους Έλενα Σπηλιώτη και Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση και ανάλυση σε θέματα της επικαιρότητας  και  για πολλή, καλή μουσική!

No comments:

Post a Comment