Sunday, April 20, 2014

Τα Υπ΄Όψιν της 20 Απριλίου 2014


Στα Υπ΄Όψιν της 20 Απριλίου 2014, μεταξύ άλλων συζητάμε:

-Ουκρανία: Η αδύναμη  εξ ανάγκης συμφωνία της Γενεύης, οι διϊστάμενες γνώμες για το μέλλον του Ντονέτσκ  και τί μπορεί να σημαίνει για τον Πούτιν Novorossiyia

-Χαμάς-Φατάχ: Οι  (ελάχιστες) ελπίδες για κοινή κυβέρνηση υπονομεύονται από τον Νετανιάχου: « Συμφωνία Παλαιστίνης-Ισραήλ αποκλείει  επίσημη συμμετοχή της Χαμάς»
-Ισραήλ - Παλαιστίνη: Ο Αμπάς βοηθά στη συνέχιση των συνομιλιών υπο όρους

-Ομπάμα στην Άπω Ανατολή για δύσκολες συμφωνίες εμπορίου και δύσκολες επιβεβαιώσεις συμμαχιών.

-Ιαπωνία: Ενώ ζητά  δυτική προστασία, προκαλεί την Κίνα με εγκαταστάσεις σε νησιωτικά σύνορα

-Ελλάδα: Οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι στο 30%, οι συντάξεις μειώνονται και  αναλυτές μιλούν για «φούσκα» ομολόγων στο Νότο - αλλά η κυβέρνηση ενθαρρύνει τους πολίτες.

-Ενώ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ισοβαθμούν ( προς το παρόν), το Ποτάμι κερδίζει συμμάχους και μελετά εθνικό σχέδιο δράσης: νέα μέλη του Ποταμιού μιλούν στα Υπ΄Όψιν για την επιλογή τους .

-ΗΠΑ: Το Obamacare ξεπερνά τις προβλέψεις αλλά τα θέματα ενέργειας δυσκολεύουν την κυβέρνηση: Δημοκρατικοί υποψήφιοι υποστηρίζουν  «ό,τι φέρνει δουλειές» - και ψήφους- διαφωνώντας με τις ρυθμίσεις για άνθρακα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο.

-Νεμπράσκα: ομοσπονδιακός στρατός υποχωρεί μπροστά σε οπλισμένους παραβάτες νόμων: κακό προηγούμενο ή σοφή πρόληψη αιματοχυσίας;

-Μπλούμπεργκ σε νέα καμπάνια για τον έλεγχο των όπλων: ο αγώνας τώρα στις πολιτείες, όχι στο lobbying της πρωτεύουσας

-Μ.Βρετανία: Πρώην σύμβουλοι του Ομπάμα προσλαμβάνονται από... αντίθετα κόμματα: όταν ρεπουμπλικανός σημαίνει άλλο στην Ουάσιγκτων και άλλο στο Λονδίνο

-Η εγγονή του Μουσσολίνι και η ερμηνεύτρια του... Μίκη Θεοδωράκη στο ευρωψηφοδέλτιο του Μπερλουσκόνι.

Και στο Μαγκαζίνο των Υπ΄Όψιν, για την Κυριακή του Πάσχα πολλή, καλή μουσική.

Ακούστε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά  για ενημέρωση, συζητήσεις, συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.

Αυτή την εβδομάδα στο


April sponso: Brillakis Foods  

No comments:

Post a Comment