Wednesday, August 12, 2015

Τα Υπ΄Όψιν της 9 Αυγούστου 2015

Στα Υπ΄Όψιν της 9 Αυγούστου 2015, μεταξύ άλλων:
-Αμερικανική οικονομία: Πώς η ανεργία ελαττώνεται αλλά το δυνατό δολλάριο και το φθηνό πετρέλαιο δεν αυξάνουν την ανάπτυξη.
-Μεταναστευτικό, Ευρώπη: Ελλάδα, «Δεί δη χρημάτων- και πολλών άλλων», Γαλλία : οι μετανάστες στα σχολεία – αλλά όχι για μαθήματα, Ουγγαρία: το νέο τείχος,  Γερμανία: «Θα πληρώνετε την επαναπροώθησή σας» - αλλά η νομιμοποίηση των παρανόμων μπορεί να ... σώσει συντάξεις
-ΗΠΑ, προεδρικές 2016: Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ξεκινάει με ανασφάλεια και οι Δημοκρατικοί πανηγυρίζουν: το πρώτο debate αναδεικνύει  απροσδόκητα «άστρα» και αποσιωπά εκκωφαντικά ερωτήματα.
-Ελλάδα: Οι διαφωνούντες και η άρνηση / αναβολή (  ; )  παραίτησης  : «Δεν αισθάνομαι ότι είμαι εγώ ο αιρετικός». Τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ: ηθικά διλήμματα και πιθανότητες ηρωοποίησης των αμετανόητων.
-ΗΠΑ: Η συμφωνία με το Ιράν και ο πονοκέφαλος Σούμερ.
-Προληπτική διάγνωση καρκινοπάθειας και υπερ-διάγνωση: Ο διεθνής προβληματισμός έφτασε και στην Ελλάδα: Διαφωνίες στη υποχρέωση να διαλέξεις ποιότητα και διάρκεια ζωής.
-Ιαπωνία: Στον απόηχο της Επετείου, νέα ένταση για τα πυρηνικά στην αναθεώρηση του αμυντικού δόγματος.    
-Ιράκ: Ο πρωθυπουργός προτείνει σαρωτικές αλλαγές στα ανώτατα αξιώματα  και ο Αγιατολλάχ τον στηρίζει: αξίες και όχι εθνική καταγωγή για σωστή διακυβέρνηση  -  θα δεχτεί το κοινοβούλιο  την  κατάργηση της αντιπροσωπευτικότητας ;
-Ρωσία: Πώς η τιμωρία των λαθραίων εισαγωγών «τιμωρεί» ένα πληθυσμό με τεράστιες αναγκες σίτισης: τα πολλά  πρόσωπα των κυρώσεων.
-Τουρκία: Το φιλοκουρδικό κόμμα της Βουλής απαιτεί ειρήνευση ΤΩΡΑ – αλλά η κυβέρνηση επιμένει  στις ευκαιρίες της κρίσης: αφορμή για πρόωρες εκλογές, επέκταση της σύγκρουσης με το ΙΚ  και νέα απομόνωση του Οτσαλάν.   

Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας και πολλή, καλή μουσική.

Αυτή την εβδομάδα στο
 https://drive.google.com/file/d/0B1KU27prGcwUdnJIYTdiYXYzRm8/view?usp=sharing

No comments:

Post a Comment