Wednesday, December 2, 2015

Τα Υπ΄Όψιν της 15 Νοεμβρίου 2015



Στα Υπ΄Όψιν της 15 Νοεμβρίου 2015, πέρα από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, συζητάμε: 

-HΠΑ, προεδρικό χρίσμα για το 2016: Η οικονομία ή ο …ΙΣ θα αναδείξει τον επόμενο ηγέτη; Νέα πρόκληση για τους υποψήφιους. 

-Οι τρομοκρατικές επιθέσεις ικανές να στρέψουν τους ψηφοφόρους πίσω στους πολιτικούς καρριέρας: θα κινδυνέψουν τα ποσοστά των outsiders

-Γιατί οι Δημοκρατικοί φοβούνται σαν αντίπαλο περισσότερο τον Ρούμπιο από τον Τράμπ.
-Παρίσι, η νέα ανατριχιαστική φάση στον πόλεμο ΙΣ εναντίον Δύσης:Και τώρα επίθεση ή υποχώρηση; Το δίλημμα  και οι ευθύνες των ηγετών:

- ΙΣ σαν Λερναία Ύδρα: εξολοθρεύσιμος με στρατιωτικές λύσεις ή ακυρώσιμος με πολιτικές ; 

-Οι καινούριες…… διαφωνίες που προκάλεσε η συγκινητική υποστήριξη στον γαλλικό λαό μέσα από τα social media.

-Κυπριακό: Κινητικότητα ναι, πρόοδος όχι ;  (Άλλα λένε  λόγια και πράξεις αμερικανών πρέσβεων και του μεσολαβητή του ΟΗΕ.)

-Συρία: Επιτέλους πλάνο για πολιτική αλλαγή: μεταβατική κυβέρνηση «αξιόπιστη, μη-σεχταριστική»  και εκλογές-σύνταγμα  σε 18 μήνες: μέχρι τότε, θα διαφωνούν  οι έξω αν η τύχη του Άσαντ αποφασιστεί από τους μέσα.

-ΟΗΕ: Εκεχειρία ναι, αλλά ποιους …δεν θα καλύπτει; Διαφωνίες κρατών-μελών για το ποιά ομάδα…δεν θα λέγεται» τρομοκράτες». 

Αυτή την εβδομάδα στο

Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας και πολλή, καλή μουσική.



No comments:

Post a Comment