Thursday, March 17, 2016

Τα Υπ΄Όψιν της 13 Μαρτίου 2016

Στα Υπ΄Όψιν αυτής της εβδομάδας:

-Συρία: Οι συνομιλίες για την ειρηνευτική συμφωνία ξεκινούν με ... διαφωνία: θα συζητηθεί ή όχι το μέλλον της κυβέρνησης ;
-Το Ισλαμικό Κράτος, μανδύας για την προώθηση μονομερούς ατζέντας Σ.Αραβίας και Εμιράτων.
-Ο Άσαντ υπόσχεται αμνηστεία, συγχαίρει τη Γερμανία  και θέτει απλά ερωτήματα για το προσφυγικό: μήπως να στέλνατε βοήθεια για να μην φεύγον οι πολίτες της Συρίας ;  Αλλά αξιωματούχος του ΝΑΤΟ κατηγορεί: «Μόσχα και Δαμασκός χρησιμοποιούν το προσφυγικό σαν όπλο».
-ΟΗΕ: Ομοσπονδία ίσως η λύση για το συριακό: η αντιπολίτευση την απορρίπτεi, ο Άσαντ το σκέφτεται και οι Κούρδοι της Συρίας δηλώνουν: «Αποκέντρωση να είναι και πέστε τη όπως θέλετε.»
-Ελλάδα: Οι αλήθειες που αποκαλύπτουν οι εξελίξεις και οι άναρχες αντιδράσεις στο προσφυγικό.
-Πρόσφυγικό: Ουδέν μονιμώτερο του προσωρινού: Το plan B μήπως πρέπει να είναι σπίτια, δουλειά, σχολεία;  - για τις χιλιάδες που δεν θέλουν αλλά θα μείνουν.
-Η Κύπρος αντιστέκεται στις απαιτήσεις της Άγκυρας και αρνείται να ανοίξει κεφάλαια : για την τουρκική ένταξη στην ΕΕ. «Γιατί μόνο εμείς; Γιατί τώρα; »
-Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Ιταλία, Γαλλία : Οι πάντες εναντίον πάντων και όλοι μαζί εναντίον της Τουρκίας.
-Οι σαράντα κρίσιμες μέρες της κυβέρνησης και πώς αντιμετωπίζει το τριπλό μέτωπο.
-Τα νέα χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ για την τόνωση της οικονομίας στην ΕΕ χαροποιούν τις αγορές, δυσαρεστούν τις χώρες με  «κουλτούρα καταθετών» και  δημιουργούν ανησυχίες ότι Ελλάδα και Ιταλία θα χαλαρώσουν τις οικονομικες τους προσπάθειες.
-Μέρκελ, σημαντικές τοπικές εκλογές: Το ακροδεξιο΄ ΑfD στα ύψη, οι υπερσυντηρητικοί του κόμματός της της επιτίθενται – πλάγια - αλλά  εκεινη δεν αλλάζει πολιτική για το προσφυγικό: Τί ...δεν φοβάται ;
-Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί: Στις  προκριματικές των επόμενων δύο εβδομάδων τα ποσοστά επιτρέπουν ελπίδες αλλά απαγορεύουν περισσότερα λάθη.
-Χίλλαρυ: Προηγείται αλλά η απογοήτευση του Μίσιγκαν κλονίζει την εμπιστοσύνη στα προγνωστικά.

-Σάντερς: Πώς οι ψηφοφόροι που θα ενηλικιωθούν τον...Νοέμβριο, μπορεί να είναι  το ....   «κλειδί»

-Περίπτωση Ομπάμα: Ποιές πολιτείες έχασε πριν ...εκλεγεί πρόεδρος.

-Bία στο δρόμο για το χρίσμα: αυτοκαταστροφή ή ευκαιρία για υψηλότερα ποσοστά; Ο Ντόναλντ Τράμπ δηλώνει αμετανόητος.
-Eυθύνες που προκύπτουν από τις εμπρηστικές συμεριφορές και ποιός τις επωμίζεται.
-Ράϋαν, ΜακΚαίην, Μιτ Ρόμνεϋ και άλλοι: Aβέβαιες αποδοκιμασίες  και οι πολιτικοί συνδυασμοί που προανήγγηλαν την περίπτωση  του «Μεγάλου Ντον»


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας


No comments:

Post a Comment