Saturday, November 11, 2017

Τα Υπ' 'Οψιν της 29 Οκτωβρίου 2017

Στα  Υπ’ ‘Οψιν της 29 Οκτωβρίου 2017 , μεταξύ άλλων:

ΙΣΠΑΝΙΑ

-Συγκλονιστικές μέρες  για την Καταλωνία: ο κόσμος στο δρόμο.

-Παίζεται το μέλλον του Πουζδεμόν: στη φυλακή,  σε πολιτικό άσυλο ή ..στο σπίτι του ;

- Η  απόφαση για ανεξαρτησία που φέρνει κρίση  στις συνεργασίες της ισπανικής αριστεράς

ΗΠΑ: Η «βόμβα» Μιούλλερ

-Στηβ Μπάννον: Αυξάνεται η δύναμη του υποστηρικτή της σκληρής γραμμής Τραμπ – παρά την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.

-«Κούφιες» κατηγορίες  εναντιον Τραμπ Ρεπουμπλικανών  με αμφίβολη πολιτική παρουσία σαν υποθήκη για επιστροφή τους...... αργότερα – ενώ οι επικείμενες μεσαίες εκλογές συσπειρώνουν τους υπόλοιπους δίπλα στον πρόεδρο.

-Η μανία εναντίον της Χίλλαρυ Κλίντον σαν ισχυρός συνδετικός ιστός για την προεδρική βάση: οι κατηγορίες,  οι αμφιβολίες, η έλλειψη αποδείξεων

-Τεράστια η αύξηση των θανάτων από οπιοειδή: Γιατί η κήρυξη «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» από τον πρόεδρο υπολοιπόταν κατά 45 δις δολλάρια.

-Υπόθεση δολοφονίας Κέννεντυ:  Όπου η αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων δεν φανερώνει τον ένοχο αλλά την ...ανεπάρκεια του FBI !

ΚΟΣΜΟΣ

-Κούρδοι: Φεύγει ο ηγέτης-  «αγκάθι» στις σχέσεις Κούρδων-ΗΠΑ – για καλό : Οι πικρές αλήθειες πίσω από την προγραμματισμένη αποχώρηση Μπαρζανί.

-Κίνα, μετά το συνέδριο: Το εξαγώγιμο όνειρο της «εθνικής αναζωογόνησης» φιλοδοξεί να διαμορφώσει τον κόσμο  όπως συμφέρει στην Χώρα του Κέντρου.

ΕΛΛΑΔΑ
Τα καλά νέα: Συμφωνία με τους θεσμούς στα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού -και ειδικά όσον αφορά τα πλεονάσματα των ετών 2017 και 2018.
Και τώρα, η συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα -  και πού αυτό θα διανεμηθεί φέτος: επιτέλους, μικρές τονωτικές ενέσεις στην αγορά και στην αισιοδοξία των πολιτών. .
Ακούστε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.   

No comments:

Post a Comment