Wednesday, February 27, 2019

Τα Υπ΄Όψιν της 25 Νοεμβρίου 2018


Στα Υπ΄Όψιν της 25 Νοεμβρίου 2018, μεταξύ άλλων: 

Brexit, η συμφωνία τώρα στο εσωτερικό μέτωπο:

-Τί θα γίνει με όσους εργάζονται ή/και σπουδάζουν στη Βρετανία

-Τί είναι το πλάνο  backstop που λύνει το θέμα των ιρλανδικών συνόρων

-Πώς από τη συμφωνία Λονδίνου-Βρυξελλών βγαίνει κερδισμένη η…Μαδρίτη.

-Το μέλλον των εργασιών στο City

-Εμπόριο: χωριστές αγορές, κοινά standards.

-Τί θα καλύψει το κόστος του διαζυγίου

-Ποιά είναι η πρόβλεψη για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια

ΕΛΛΑΔΑ

-Προϋπολογισμός: οι αριθμοί, οι παρεμβάσεις και οι συνδυασμοί που στοχεύουν στο Δεκέμβριο..

-ΝΔ Προτάσεις για ιδιωτικά πανεπιστήμια: οι άμεσες απορίες και η άμεση ανάγκη για εμπεριστατωμένο αντίλογο χωρίς φθαρμένα σλόγκαν.

-Διπλωματική…αναδίπλωση Ιερώνυμου και κυβέρνησης – αλλά  παραμένουν σταθεροί στο διάλογο

-Αναστάτωση στην αρχιεπισκοπή Αμερικής: οι φήμες , τα στοιχεία, οι δομές και η εβδομάδα που θα  αποφασίσει το μέλλον του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου



ΗΠΑ

-Προεδρικές απειλές ξανά: «’Η ο τοίχος ή αναστολή της λειτουργίας του κράτους» -  τί θα κάνουν οι Δημοκρατικοί;

-Η ωρολογιακή βόμβα των συνόρων: οι μετανάστες του Καραβανιού σε απόγνωση καθώς το Μεξικό αρνείται να υποκύψει στις πιέσεις Τραμπ – και τί σχέση έχουν με τις εξαγωγές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

-Απρόσμενη αντίδραση του δικαστή Ρόμπερτς υποστηρίζει το θεσμικό ρόλο του Ανωτάτου Δικαστηρίου: η χωρίς προηγούμενο αντίρρηση στην επιμονή Τράμπ για πολιτικοποίηση της δικαιοσύνης. 

-Πώς η ανησυχητική έκθεση του Κογκρέσου για την κλιματική αλλαγή «θάφτηκε» στην μεγαλύτερη ημέρα καταναλωτισμού της χρονιάς .

-Διχασμός στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα από την υπόθεση Κασόγκι: Δημοκρατική επιτροπή και διακομματικό νομοσχέδιο θα ερευνήσεις τις σχέσεις  Τραμπ-Σ.Αραβίας, τον φόνο του δημοσιογράφου και τους υπεύθυνους για την  τραγωδία της Υεμένης.   

-G20: Λίγες οι ελπίδες για συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας, πολλές οι ανησυχίες των επενδυτών – αλλά οι προεδρικές του 20202 μπορεί να δώσουν την πολιτική λύση.

 Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας - και για σχολιασμό σε άλλα θέματα με άλλο τρόπο, επισκεφθείτε τις σελίδες μας The Greek We Speak και Postcard Stories

No comments:

Post a Comment