Tuesday, May 28, 2019

Τα Υπ΄Όψιν της 7 Απριλίου 2019


 Στα  Υπ΄Όψιν  της 7 Απριλίου 2019, μεταξύ άλλων:



ΗΠΑ
-Αμφισβήτηση της περίληψης των αποτελεσμάτων της έρευνας Μιούλλερ από τον Υπ. Δικαιοσύνης: Δημοκρατικοί και Τύπος  ζητούν δημοσιοποίηση ολόκληρου του πορίσματος.
-Μεταναστευτικό: «Το σύστημα …κουράστηκε, πηγαίνετε αλλού» συνιστά  στους  μετανάστες ο Τραμπ.
-Πώς ο πρόεδρος «εκπαιδεύει» το Μεξικό να παίρνει αυστηρότερα μέτρα για τους παράνομους:  το κλείσιμο των συνόρων και οι φόροι στα αυτοκίνητα.
-Οι…. «αδήλωτες» φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ και γιατί οι Δημοκρατικοί δεν ωφελούνται ακόμα και αν τις δώσει στη δημοσιότητα: η διαφορά με τους προκατόχους του.
-Μπάϊντεν: Η «παραβίαση του προσωπικού χώρου» των συνεργατών του,  η αναγνώριση ότι «οι καιροί έχουν αλλάξει» και η συγγνώμη που θα έβαζε τα πράγματα στη θέση  τους – αλλά δεν ζητήθηκε ακόμα.
BREXIT, τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα.
-Πιθανότητα διάσπασης των δύο μεγάλων κομμάτων ενώ οι συνομιλίες συνεχίζονται
-Οι λόγοι για τις αντιρρήσεις της Γαλλίας, για τη θετική στάση της Γερμανίας και γιατί οι δύο χώρες  συμφωνούν σε αποδυναμωμένη παρουσία του ΗΒ στην ΕΕ.
ΕΣΘΟΝΙΑ
-Συνεργασία κεντρώων και ακροδεξιών για σχηματισμό κυβέρνησης – αλλά και κοινός σκοπός για ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
-Προεκλογικές συζητήσεις για τις πιθανότητες παρακώλυνσης της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.
ΛΙΒΥΗ
Προς εμφύλια σύρραξη μετά τα χρόνια των δύο κυβερνήσεων: ποιός είναι ο Χάφταρ
ΙΡΑΝ
Για διεύρυνση των κυρώσεων  οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν τους Φρουρούς της Επανάστασης ως τρομοκρατική οργάνωση: πώς απειλούν να απαντήσουν οι Ιρανοί.
ΙΣΡΑΗΛ
Προεκλογικές υποσχέσεις Νετανιάχου για  επέκταση ισραηλινής κυριαρχίας στη Δυτική  Όχθη: αλίευση ακροδεξιών ψήφων  ή  μέρος του μεσανατολικού σχεδίου του γαμπρού Τραμπ ;
ΤΟΥΡΚΙΑ
-Ο Ερντογάν -  πάλι  -  στη Μόσχα: επιμένει στην προμήθεια των S-400 και υπογράφει συμφωνίες.
-Μετεκλογικός αγώνας για διευκρίνιση της ψήφου με σκοπό τη μείωση της ήττας του κυβερνώντος κόμματος.

Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας - και για σχολιασμό σε άλλα θέματα με άλλο τρόπο, επισκεφθείτε τις σελίδες μας The Greek We Speak και Postcard Stories





No comments:

Post a Comment