Tuesday, April 28, 2015

Τα Υπ΄Όψιν της 26 Απριλίου 2015

Στα Υπ΄Όψιν της 26 Απριλίου 2015, μεταξύ άλλων, συζητάμε:
-Βαλτιμόρη:Τι αποκαλύπτει για την πόλη και τις αφρο-αμερικανικές αρχές ο θάνατος του Freddie Gray.
-Νεπάλ: Mετακινήσεις ηπείρων, αστυφιλία και κακοτεχνίες πίσω από την νέα τραγωδία.
-Ελλάδα: Μετά το Eurogroup των δυσαρεστημένων  «κωφών», οι πέντε κυρίαρχες εμπλοκές στις διαπραγματεύσεις και τα επικίνδυνα ερωτήματα.
-Παράνομη μετανάστευση: Ο γύρος της ενοχής  αποκτά φωνή στο εσωτερικό της ΕΕ:  ιδέες υπάρχουν, λείπει η πολιτική βούληση ;
-Οι πολιτικές δυναστείες των ΗΠΑ και πάλι δυνατά εναντίον των  «υποψηφίων της διπλανής πόρτας»: θα επαναληφθεί το φαινόμενο του outsider Ομπάμα;
-Χίλλαρυ, προβληματισμός για τον χαρακτήρα της εκστρατείας: Το «χαρτί»  της γυναικείας ταυτότητας ή της πολύχρονης πολιτικής εμπειρίας ;
-Συμφωνία Χωρών του Ειρηνικού: η Elizabeth Warren αμφισβητεί ισχυρά τη διαφάνεια- και δεν είναι η μόνη.
-Ανώτατο Δικαστήριο: Ξεκινά η συζήτηση για την νομιμότητα των gay γάμων: Οι δυνατότητες των πολιτειών και οι ατελείωτες νομικές περιπλοκές.
-Τουρκοκυπριακές εκλογές: Μετριοπαθής ο νέος συνομιλητής του Κύπριου προέδρου: ο Akinci έτοιμος να αντιμετωπίσει τους Ελληνοκύπριους και τον… Ερντογάν.
-Υεμένη: Η νέα Πράσινη Ταξιαρχία του Ισλαμικού Στρατού έφτασε στην Υεμένη:  επαγγελματικά ανατριχιαστικά videos και απειλή εξολόθρευσης των – αιρετικών – Χούτι.  
-Υεμένη: Η Σ.Αραβία ξαναλλάζει γνώμη και συνεχίζει τους βομβαρδισμούς ενώ ο πρώην πρόεδρος καλεί τους συμμάχους του να αποσυρθούν και όλους σε συνομιλίες.
-Ισραήλ: Μετά από είκοσι χρόνια, συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο για τη Μη-Διάδοση των Πυρηνικών αλλά το δίλημμα για την περιοχή παραμένει : θα προηγηθεί η ειρήνευση ή ο αφοπλισμός ;
-Χεζμπολλαχ: Τι σημαίνει η απόκτηση ιδιωτικού αεροδιαδρόμου στον βόρειο Λίβανο της ικανώτερης στρατιωτικής δύναμης της Μέσης Ανατολής.
Ακούστε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας και πολλή, καλή μουσική.
Αυτή την εβδομάδα στο

https://docs.google.com/file/d/0B1KU27prGcwUV3dfcmtNZkh4UzQ/edit

No comments:

Post a Comment