Wednesday, November 4, 2015

Τα Υπ΄Όψιν της 1 Νοεμβρίου 2015



Στα Υπ΄Όψιν της 1 Νοεμβρίου 2015, μεταξύ άλλων, συζητάμε:

-HΠΑ: Η ψήφιση προϋπολογισμού και ύψους δανεισμού που διευκολύνει μόνο τον Ράϋαν – για όλους τους υπόλοιπους, τρικυμιώδες το 2016 ( και το 2017!)!

-Οι προτάσεις  των προεδρικών υποψηφίων για φορολογική αναμόρφωση  και πόσα θα χάσει το …κράτος! Και εδώ οδηγεί ο Τράμπ!

-Γυναίκες, Αφρο-αμερικανοί, εργάτες, όπλα: Στην προσπάθεια να νικήσει τον Σάντερς, η Χίλλαρυ πατάει σε δύο βάρκες - θα καταφέρει να ισορροπήσει; 

-Ρεπουμπλικανικό debate: To χάος που οδήγησε στην αποπομπή των συντονιστών. Ερωτήσεις ύπουλες ή …κουτές ;

-Συρία: Τα νέα διστακτικά βήματα Ομπάμα τηρούν πολιτικές αποφάσεις αλλά δεν εγγυώνται λύση.

-Προσφυγικό, Κούρδοι, διαφθορά, Σύνταγμα – και Κύπρος: Οι εξετάσεις που πρέπει να δώσει άμεσα στη Δύση ο νέος ισχυρός Ερντογάν – ή μήπως τις έχει δώσει κιόλας; 

-Τουρκικές εκλογές και Κυπριακό: Καλή στιγμή για λύση ή αδύναμη στιγμή για  διαπραγμάτευση ; 

-Κίνα: Περισσότερα παιδιά για να στηρίξουν περισσότερους ηλικιωμένους – αλλά η ανταπόδοση αργεί μερικές δεκαετίες: τα...παραχαϊδεμένα μοναχοπαίδια, τα ανεπιθύμητα κορίτσια και οι πολλοί εργένηδες του μέλλοντος.

-Ελλάδα: Ανακεφαλαιοποίηση και «κόκκινα δάνεια»: «κοράκια» από το εξωτερικό παραμονεύουν την περαιτέρω πτώση των ελληνικών ακινήτων. Σενάρια και …προσευχές.

-ΝΔ εσωκομματικές εκλογές: Οι αντιμνημονιακοί υποψήφιοι της ΝΔ δυσκολεύουν το σενάριο του μεγάλου συνασπισμου και ανησυχούν Βρυξέλλες και Βερολίνο.

-Ένταση στο δρόμο για την αρχηγία της ΝΔ: η τηλεμαχία θα έδειχνε δύναμη ή έλλειψη σεβασμού στην παράταξη; Ευκαιρίες και «κίνδυνοι» των εσωκομματικών debates.

Ακούστε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας και πολλή, καλή μουσική.

Αυτή την εβδομάδα στο




No comments:

Post a Comment