Wednesday, November 4, 2015

Τα Υπ΄Όψιν της 18 Οκτωβρίου 201



Στα Υπ’ ‘Οψιν της 18 Οκτωβρίου 2015, μεταξύ άλλων:

-Ελλάδα: Η είσοδος Ολάντ, ή έξοδος των Ρώσων και ποιοί έμειναν ανάμεσα: αχνοφαίνεται ανάπτυξη ή απλά «Ελδοράδο» ;

-Ισραήλ – Παλαιστίνη και γιατί η τρίτη ιντιφάντα δεν ήρθε – ακόμα: Η τελική πρόκληση και η τελική κάλυψη που λείπουν. 

-Καναδάς, η έκπληξη αγγίζει την διεθνή πολιτική: Τα πολύχρονα λάθη του Χάρπερ και τα απροσδόκητα σωστά του  υιού Τρυντώ. 

-Κυπριακό: Κινείται αλλά προς τα πού; Το νερό από την Τουρκία , η εμμονή στη διζωνικότητα και το κλειδί που δεν έχει ο Ακιντζί.

-Αίγυπτος: Οι εκλογές απογοήτευσης ενώ ο Σίσι πολεμάει με τα εκνευρισμένα ….λόμπυ: ακροβασίες  ανάμεσα σε επιχειρηματίες και στρατό.  

-ΗΠΑ: Αλλαγή πορείας στο Αφγανιστάν: η «χρυσή τομή» που τώρα μπαίνει στην προεκλογική εκστρατεία.

-Δημοκρατικοί υποψήφιοι, ατζέντα: Μικρές οι διαφορές από τον πρόεδρο – γιατί …υπάρχει λόγος!

-Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι, ατζέντες: Μεγάλες διαφορές από …ποιόν πρόεδρο; Το ψυχοψάξιμο του κόμματος μετά τον ….Μπούς καλά κρατεί.

-ΗΠΑ, εκλογές 2016: «Σε τρία τέρμινα, ένας αψηλός ….» Πού βασίζεται η νέα μέθοδος που προβλέπει προέδρους.

-ΗΠΑ, προϋπολογισμός: Πόσα χρειαζόμαστε, πόσα έχουμε, από ποιούς θα τα βρούμε; Τα κόμματα διαφωνούν και ο Νοέμβρης απαιτεί κι άλλα ..δανεικά. 

-Ελλάδα: Το Κουαρτέτο και το εφιαλτικό γαϊτανάκι των νέων αλλαγών.

-Κίνηση κομμάτων: εκλογές ΝΔ με πρώτα ποσοστά και πολυπρόσωπα «φλερτ» από και προς όλες τις κατευθύνσεις δίνουν  στην κυβέρνηση χρόνο που τον …χρειάζεται.

-Και μέσα στη σύγχυση,  κυβερνητικά στελέχη εξηγούν περιπλέκοντας περαιτέρω ό,τι ενδιαφέρει,  ακόμα και το ελληνικό «Νταβός»: «Προτρέχει η γλώττα της διανοίας» ή εμείς δεν καταλαβαίνουμε; Έτοιμες λύσεις για επενδύσεις που ξεφεύγουν. 

-Κοινές ελληνο-τουρκικές περιπολίες για αντιμετώπιση του προσφυγικού: μιά πολύ λεπτή γραμμή ( γιατί επιμένουν Βερολίνο και Κομισιόν; )

-Τουρκία-ΕΕ: Η …. επιφοίτηση  που ξανανοίγει την πορεία προς την Ευρώπη έχει όνομα μεσανατολίτη πρόσφυγα -  θα βοηθήσει στις εκλογές του Ερντογάν; 

Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας και πολλή, καλή μουσική. 

Αυτή την εβδομάδα στο

No comments:

Post a Comment