Thursday, January 21, 2016

Τα Υπ΄Όψιν της 10 Ιανουαρίου 2016

Στα Υπ΄Όψιν της 10 Ιανουαρίου 2016, μεταξύ άλλων:

-ΗΠΑ: Η Αϊόβα ανησυχεί τον Τραμπ που μοιάζει να έρχεται δεύτερος μετά τον Κρούζ.
-Η πολιτική εκμετάλλευση της υπηκοότητας για το δικαίωμα προεδρικής υποψηφιότητας τώρα αγγίζει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα:   τι λέει ο νόμος και τι επίδραση μπορεί να έχει στις προεκλογικές καμπάνιες.
-Πολωνία: Το μίνι-πραξικόπημα γύρω από την ευρωπαϊκή και την πολωνική έννοια του «κράτους δικαίου»: ένταση από τους νόμους για το Συνταγματικό Δικαστήριο και τα κρατικά ΜΜΕ.  
-Ουκρανία: Το ολλανδικό δημοψήφισμα για την Συμφωνία Σύνδεσης ( όχι ένταξης) με  ΕΕ που μπορεί να προκαλέσει ευρωσκεπτικιστική κρίση.
-Καταλωνία: Επι τέλους κυβέρνηση και ολοταχώς προς δημοψήφισμα ανεξαρτησίας –ποιός είναι ο Κάρλες Πουίγδεμοντ διάδοχος του Αρτούρο Μας.
-ΗΠΑ: Η τελευταία ελπίδα του Τζεπ Μπούς να κρατηθεί στην κούρσα δεν είναι τα πολιτικά του επιχειρήματα.
-Ενημέρωση για τα φετεινά προγράμματα του Obamacare: σας/μας  ενδιαφέρει!
-‘Ορεγκον: Ο λόγος και οι συνέπειες από την αποφυγή αστυνομικής δίωξης των ένοπλων «πατριωτών» που απαιτούν να διαχειρίζονται ομοσπονδιακή γή.
-Μίσιγκαν: Ο μόλυβδος, τα δύο ποτάμια και τα οικονομικο-πολιτικά λάθη του κυβερνήτη για την ύδρευση της πόλης του Flint.  
-Στην ετήσια ομιλία του ο Ομπάμα θυμίζει τις επιτυχίες της θητείας του και υπόσχεται περισσότερες μέχρι τις εκλογές.
-Ελλάδα: Συζήτηση για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο Κ.Μητσοτάκης και το  δίλημμα της συνεννόησης νυν και πρώην πολιτικών αρχηγών.
- Η ενδιαφέρουσα περίπτωση της μερικής συμφωνίας μερικών επιχειρηματιών- κυβέρνησης
-Ασφαλιστικό: Ισχυρές ενστάσεις των δανειστών.
-Οι αποκρατικοποιήσεις της εβδομάδας και γιατί μπορεί να ...μην γίνουν.
-Συρία: Το περίπλοκο θέμα του χαρακτηρισμού των ανταρτικών ομάδων συνεχίζει σαν τροχοπέδη. Κυβέρνηση: «Θα συμμετάσχουμε στη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών – αν αποδειχτεί ότι οι συνομιλητές μας δεν είναι «τρομοκράτες».
-Η νεώτερη μεσανατολική κρίση: Τί χάνει προσπαθώντας να κερδίσει ο σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν  από την εκτέλεση του Νιμρ Αλ Νιμρ. 
-Κίνα: Γιατί δεν πρέπει να μας ανησυχούν – και τόσο -  οι κινεζικές κρίσεις: μια άποψη του οικονομολόγου Πώλ Κρούγκμαν.

Ακούστε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας και πολλή, καλή μουσική.

Αυτή την εβδομάδα στο

No comments:

Post a Comment