Thursday, January 21, 2016

Τα Υπ΄Όψιν της 17 Ιανουαρίου 2016

Στα Υπ΄Όψιν της 17 Ιανουαρίου 2016, μεταξύ άλλων:

-ΗΠΑ: Προεδρικές 2016: Τώρα  συννεφιάζει και στους Δημοκρατικούς: η κατάσταση στα στρατόπεδα για το χρίσμα στην αρχή της εκλογικής χρονιάς.
-Haley και Ryan: ΟΙ ενδιαφέρουσες ρεπουμπλικανικες φωνές απέναντι στο φαινόμενο Τραμπ.
-Εφαρμογή συμφωνίας με το Ιράν: η διπλωματία που πέτυχε αφοπλίζει τους αντιπάλους του προέδρου – προς το παρόν.
-Ομπάμα:: τα φιλόδοξα σχέδια των τελευταίων μηνών της προεδρίας του και ποιά έχουν τη στήριξη των ρεπουμπλικανών- η επέκταση της υγιειονομικής κάλυψης των φτωχών πάντως δεν την έχει.
-Κατάσταση έκτακτης ανάγκης  στο Flint του Μίσιγκαν:  το σκάνδαλο με τον μόλυβδο στο πόσιμο νερό διογκώνεται.
-Ελλάδα: Κυβέρνηση: Τα δεκαδικά ψηφία που ελπίζουν να διαβρώσουν τα εκατομμύρια.
-Η πρόθεση ψήφου με νέο αρχηγό στη ΝΔ και το επείγον της αναμόρφωσης της κεντροαριστεράς: Συζήτηση για τις εξελίξεις  και το δίλημμα στη συνεννόηση των πρώην και των νυν αρχηγών.
-Δανειστές: ο Τόμσεν επιστρέφει, η παλιά νοοτροπία επίσης;
-Κυπριακό: Η πρόοδος, λένε, αργεί - αλλά κάποιοι αναζητούν ήδη τρόπους χρηματοδότησης της λύσης.
-Ιταλία: Και όμως ο Ρέντσι  χαράζει δρόμο: απαιτεί διαφάνεια και...λογική από την Κομισιόν και εκνευρίζει  Γιούνκερ και Ντάϊσελμπλουμ: θα το πληρώσει;
-Ιράν: Η άρση των κυρώσεων για τα πυρηνικά εξισορροπούνται άμεσα από οικονομικές  κυρώσεις λόγω της δοκιμής βαλλιστικού πυραύλου: το timing του εφησυχασμού.
-Ταϊβάν: Τσαι-Ινγκ Βεν και η Κίνα αλληλοπροειδοποιούνται μετά την μεγάλη νίκη της νέας προέδρου: η σιωπηρή συμφωνία για την «Μία Κίνα» που δεν αναγνώρισε ποτέ  το κόμμα της:  ανεξαρτησία στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον;

Ακούστε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας και πολλή, καλή μουσική.

Αυτή την εβδομάδα στο

https://drive.google.com/file/d/0B1KU27prGcwUR2szUnA5RVZfSjA/view

No comments:

Post a Comment