Wednesday, February 3, 2016

Τα Υπ΄Όψιν της 31 Ιανουαρίου 2016

Στα Υπ΄Όψιν της 31 Ιανουαρίου 2016, μεταξύ άλλων
-          Συρία: Οι συνομιλίες, οι διαφωνίες και ο αποκλεισμός  της πιο αποτελεσματικης  ομάδας στον αγώνα εναντίον του ΙΣ: γιατί οι Σύριοι Κούρδοι δεν προσκλήθηκαν.  
-          Τουρκία: Η πολυπρόσωπη εξωτερική πολιτική Νταβούτογλου οδηγεί τώρα τον Ερντογάν στην υπόλοιπη Ν. Αμερική: τα πολιτικά, οικονομικά και ...τηλεοπτικά ( !) οφέλη που κάνουν το ΝΑΤΟ να ανησυχεί.
-          Σένγκεν: Το ελάχιστο όφελος της Ευρώπης από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας – έστω και προσωρινής.
-          Μουζάλας: Οι  πραγματικοί λόγοι που δυσκολεύουν την ελληνική ανταπόκριση στην πίεση του προσφυγικού.
-          Η πολύ ενδιαφέρουσα Διακήρυξη της Λευκωσίας για Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ: από τί εξαρτώνται τα δραματικά οφέλη  των τριών κρατών.
-          To ετήσιο «mea culpa» του ΔΝΤ σχετικά με την Ελλάδα
-          -Τι συζητείται με το κουαρτέτο αυτή την εβδομάδα και η νέα ελληνική..... μοναδικότητα στην Ευρώπη: η μείωση του ελάχιστου μισθού.
-          -ΗΠΑ: Όλα σχετικά με την Άϊοβα: Συζήτηση για  τη μεγάλη σημασία των πρώτων προκριματικών εκλογών για το προεδρικό χρίσμα
-          Economic Sentiment Indicator: Η έκθεση της Κομισιόν για τον Ιανουάριο: Στην Ελλάδα το οικονομικό κλίμα καλυτερεύει – η κατανάλωση είναι που δεν ...παίρνει μπρός.
-          -Αγροτικό ασφαλιστικό: Τώρα καλείται και η αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τη θέση της.
-          -Ιός Ζίκα: Οι πολύ δυσάρεστες προοπτικές για την επιδημία που χειροτερεύουν  οι πόλεις και η υπερθέρμανση του πλανήτη.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.  

No comments:

Post a Comment