Thursday, September 15, 2016

Τα Υπ΄Όψιν της 11 Σεπτεμβρίου 2016

Στα Υπ΄Όψιν της 11 Σεπτεμβρίου 2016
:
-11 Σεπτ 2001 , επέτειος: Ο διαφορετικός κόσμος δεκαπέντε χρόνια μετά – λείπει η συναίνεση, περισσεύει η ανησυχία, μένει άλυτη η ισορροπία προστασίας εναντίον αστυνόμευσης.
ΗΠΑ:
-Η λιποθυμία, η διαφορά που μικραίνει και ποιό προσόν της Χίλλαρυ μπορεί να λειτουργήσει ...αντίθετα.
-Ανησυχίες και στα δύο στρατόπεδα: Τί πρέπει να αλλάξει και τί πρέπει να μείνει στις προεκλογικές εκστρατείες.
 -Νέος παίκτης για πριν και ...μετά τις εκλογές: Η δικαστική μάχη των Ινδιάνων Σιού εναντίον του αγωγού πετρελαίου από την Β.Ντακότα μέχρι το Ιλλινόϊ: Οι κίνδυνοι, οι θέσεις εργασίας, το σκεπτικό των ιδιωτικών εταιριών και η προσωρινή «πυροσβεστική» αντίδραση των ομοσπονδιακών αρχών.
Ελλάδα:
-Επανεκκίνηση των συνομιλιών με στόχο την   «έκθεση συμμόρφωσης», την επόμενη δόση και την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης του Οκτωβρίου: καταπολέμηση διαφθοράς, στελέχωση του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.
-ΔΕΘ, ομιλία Τσίπρα: Ανάπτξη μαζι με κοινωνική πολιτική στα πλαίσια του ευρωπαϊκού κεκτημένου: Διαβεβαιώσεις αντί  υποσχέσεων για θεσμικές και νομοθετικές παρεμβάσεις και παροχές.  
-ΝΔ: Τί θα προτείνει ο Κυριάκος στη ΔΕΘ αφού κλείσει τα εωτερικά μέτωπα: σημαντικές συναντήσεις με τους πρώην που επηρεάζουν τους «νυν».
-Αξιολόγηση της Συνόδου των Αθηνών: Η κομβκή σημασία της συμμετοχής της Γαλλίας, το έξυπνο timing και τα ανταλλάγματα που μπορέι τώρα να ζητήσει  ένα πραγματικό μέτωπο αντι-Βίζεγκραντ ( και όχι αντι-ΕΕ).
-Κυπριακό: Ενδιαφέρουσα αλλαγή στη στάση της Τουρκίας αποκαλύπτει πιθανότητες σύντομης λύσης: αναμένεται να διευκρινιστεί το κόστος.
ΕΕ:
-Φερχοφστατ: Γιατί ο εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου στις συζητήσεις για το Brexit  δυναμώνει τη θέση του θεσμού και εξοργίζει τους συντελεστές των διαπραγματεύσεων.
Διεθνή:
-Οι πολλές αδυναμίες της νέας συμφωνίας ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία: από την ταυτότηατ των διαπραγματευτών μέχρι τη θέαση των Κούρδων και του Ιραν.
-Β.Κορέα: Η πραγματικά ανησυχητική πυρηνική δοκιμή, τα αμερικανικά μέτρα που προηγήθηκαν και τα αντικρουόμενα συμφέροντα των κοινών εξωτερικών  αντιπάλων της Πιόν Γιάνγκ.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.




No comments:

Post a Comment