Friday, October 7, 2016

Τα Υπ΄Όψιν της 18 Σεπτεμβρίου 2016

Στα Υπ’ ‘Οψιν της 18 Σεπτεμβρίου 2016:

-ΗΠΑ, ο δρόμος προς τις εκλογές: Οι πολιτείες με τη σίγουρη και την αμφιταλαντευόμενη ψήφο μέχρι στιγμής, οι τελευταίες μετρήσεις και πότε θα αρχίσουν να ανησυχούν οι Δημοκρατικοί.
-Ξεχάστε τα προγράμματα: Ο αποπροσανατολισμός των media από τον Τραμπ ορίζει ακόμα την «ατζέντα» της προεκλογικής περιόδου–  η αδέξια αντιμετώπιση από τα μέσα εημέρωσης μιας ασυνήθιστης περίπτωσης. 
-Κλιντον –Τραμπ προς το πρώτο debate:
-Οδηγίες ή όχι προς τους υποψηφίους; Οι ευπειθείς, οι άτακτοι και οι ...αφηρημένοι.Πόσο μπορεί η προσωπικότητα του υποψηφίου να βοηθήσει τις εντυπώσεις και τι αποκαλύπτουν προηγούμενες περιπτώσεις.
-Συντονιστές ( moderator) με ουδέτερο ή  καθοριστικό ρόλο; Ποιός θα «διορθώνει» τους μονομάχους;
-Ελλάδα: Οι συνεννοήσεις με τους δανειστές: τι προχώρησε, τί προχωρεί, που είναι οι διαφωνίες.
-Τσίπρας στον ΟΗΕ για την Ελλάδα και το μεταναστευτικό.
-Τράπεζες, διαφημιστικά γραφεία και τηλεόραση: τί προκάλεσε τα δύο πιό πρόσφατα σκάνδαλα - πριν ξεχαστεί.
-Δημοσκοπήσεις: Η ΝΔ του Κυριάκου παίρνει τα πάνω της .
-Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Τί υποσχέθηκε...μετά - και τί απορίες μένουν.
-Κυπριακό: Ενώ οι Αναστασιάδης, Μπαν-Κι-Μουν και Ακιντζί συζητούν, το ΔΝΤ συνεδριάζει για τη χρηματοδότηση της λύσης –αλλά η ευχή «δεν είναι χρονοδιάγραμμα», τονίζει ο Αναστασιάδης.
-Βερολίνο: Η ήττα της Μέρκελ και η προοπτική κόκκινης-κόκκινης-πράσινης συμμαχίας που θα θέσει τον τόνο για τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017: εχθροί και υποστηρικτές της καγκελαρίου ήδη σε αναμέτρηση.
ΗΠΑ, εκτιμήσεις οικονομολόγων για το πρόγραμμα Τραμπ: οι αριθμοί που δείχνουν  αν το μείγμα είναι καλό.
-«Στα όπλα» εναντίον της Χίλλαρυ και η Εθνική Ένωση Όπλων ( NRA):  Τί φοβούνται ότι θα συμβεί με Δημοκρατικό πρόεδρο.
- Τελευταία ομιλία Ομπάμα στον ΟΗΕ: ο απολογισμός και οι ανυπέρβλητοι  λόγοι που εμπόδισαν  τις αντιπυρηνικές και άλλες επιδιώξεις του προέδρου: ποιές  πραγματικότητες καραδοκούν στη νέα προεδρία.
-Τελευταία συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου: Γιατί η τεράστια χρηματοδότηση δεν είναι τελικά ... τόσα πολλά λεφτά – και πώς ο Ομπάμα αποδυνάμωσε το αμερικανοεβραιϊκο  lobby και ενίσχυσε την Χίλλαρυ μέσω της ιστορικής ...προσφοράς στο Ισραήλ:
-Τι φοβάται ο Νετανιάχου περισσότερο από την αποδοκιμασία της κυβέρνησής του: τον..... Ντόναλντ Τραμπ.

-Συρία: Η συμφωνία της περασμενης εβδομάδας καταρρέει απογοητεύοντας τους αντάρτες που τη δέχτηκαν για να εξασφαλίσουν την ανθρωπιστική βοήθεια: ο διπλωματικός πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας και γιατί η κωμόπολη Αλ-Μπάμπ μπορεί να  καθορίσει τις νέες γεωπολιτικές παραμέτρους.

-Ρωσία, εκλογές: Σίγουρη η νίκη των προστατευόμενων του Πούτιν – αλλά δημοκρατικώτερες αλλαγές στην διεξαγωγή απομακρύνουν την αμφισβήτηση της νομιμότητας της διαδικασίας.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.





No comments:

Post a Comment