Thursday, February 9, 2017

Τα Υπ΄Όψιν της 5 Φεβρουαρίου 2017



Στα Υπ΄Όψιν  της 5 Φεβρουαρίου 2017, μεταξύ άλλων:

ΕΛΛΑΔΑ: Οι πιθανοί συμβιβασμοί για να κλείσει η αξιολόγηση: τα όρια εντός του ΣΥΡΙΖΑ ;
-Εργασιακά, ενεργειακά: Ελληνικές απαιτήσεις εγγυήσεων που θα κάνουν δυνατές τις υποχωρήσεις.
-Νέες– δυνατές – φωνές για ένα «φιλικό» Grexit και η ιδέα του «συμφώνου καινοτομίας».
ΕΥΡΩΠΗ
-Συνάντηση Μέρκελ-Ντράγκι: H σχέση Γερμανίας –ΕΚΤ, η ανασφάλεια από την πολιτική χαμηλών επιτοκίων  και τί θα ζητήσει η καγκελάριος ενώ επαπειλείται εμπορικός πόλεμος  ΗΠΑ-ΕΕ.
-Ποιά μπορεί να είναι η σημαία των γερμανών Σοσιαδημοκρατών και γιατί συμφέρει όλο τον ευρωπαϊκό Νότο: ραγδαία άνοδος Σούλτς  οδηγεί σε  εσωτερικούς χριστιανοδημοκρατικούς συμβιβασμούς – αλλά  ο συνασπισμός δείχνει απαραίτητος.
-Γαλλία: «Φυλλοροεί» η ομάδα υποοτήριξης Φιγιόν χωρίς αντικαταστάτη πλατειάς αποδοχής ενώ ο χρόνος πιέζει.
-Μακρόν, ο «τυχερός» ανεξάρτητος που μπορεί να αλλάξει τη φυσιογνωμία του κόμματος
- Λε Πεν:  Ανακοίνωση των  144 σημείων χωρίς λεπτομέρειες βιωσιμότητας αλλά με υποσχέσεις  για  δωρεάν εκπαίδευση μόνο στους ευρωπαίους και μια χαλαρή ΕΕ χωρίς κοινό νόμισμα, αλλιώς...
ΗΠΑ
-Η επιτυχημένη στρατηγική του «ελεγχόμενου χάους» τώρα και στην Ουάσιγκτων.
-Τα νέα προεδρικά διατάγματα ή τί ....γκρέμισε ο πρόεδρος μέσα σε δέκα μέρες: πώς ο πρόεδρος ικανοποιεί τους ψηφοφόρους του και δυσαρεστεί όλο τον υπόλοιπο...πλανήτη ( ή περίπου)
-Τα αμέσως επόμενα μέτωπα: Οι αιτίες για την αντιπροεδρική συνεχή εκδήλωση συμπάθειας προς Πούτιν και για  το «κίτρινο» αντί για το αναμενόμενο «πράσινο» φώς στο Ισραήλ- ο Νετανιάχου έρχεται με ερωτήσεις.
ΚΟΣΜΟΣ
-Ο πρόεδρος Τράμπ ζητάει προκαταρκτικό πλάνο για την αντιμετώπιση του ΙΣ εντός  30 ημερών: ποιά είναι η απόφαση-κλειδί που πρέπει να πάρει.
-Το ιρανικό σκεπτικό πίσω από τις  τελευταίες πυραυλικές δοκιμές.
-Το αμερικανικό σκεπτικό πίσω από τις τελευταίες κυρώσεις.
-Τουρκία -Μεξικό: Προς συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών απέναντι στην ενδεχόμενη επιστροφή του προστατευτισμού: αυξάνονται οι συμμετοχές στην πολιτική και εμπορική συνεργασία ΜΙΚΤΑ.
Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.

No comments:

Post a Comment