Friday, March 17, 2017

Τα Υπ΄Όψιν της 12 Φεβρουαρίου 2017

Στα Υπ΄’Οψιν της 12 Φεβ 2017, μεταξύ άλλων:

ΗΠΑ
-Τα  προσχήματα, βασική... έλλειψη της κυβέρνησης Τραμπ: η απρόθυμη - έως καθόλου- απομάκρυνση της προεδρίας από τις οικογενειακές επιχειρήσεις και γιατί η Ιβάνκα είναι ειδική περίπτωση.
-«Αδιαίρετοι»: Η καινούρια δυναμική πρωτοβουλία που μπορεί να δώσει νέα κατεύθυνση στο Δημοκρατικό κόμμα με εφαλτήριο τη βάση: οι τρείς αρχές που τονίζουν στους πολίτες τις δυνατότητές τους : «Κύριοι βουλευτές κάντε σωστά τη δουλειά σας!»
-Η ασυμβίβαστη  « Ποκαχόντας» και πώς η ειρωνία Τραμπ δημιουργεί ...αρχηγούς: η επιστροφή της Ελίζαμπεθ Γουώρρεν.
-Η κυβέρνηση κυνηγάει τους παράνομους μετανάστες προκαλώντας τραγωδίες στους...νόμιμους: η προς το παρόν αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, χωρίς λύση .
-Νέα ταξιδιωτική απαγόρευση ;
-Γιατί κατηγορείται ο σύμβουλος εθνικης ασφαλείας: τα τηλεφωνήμaτα με τους Ρώσους και ο “ιερός πόλεμος”  του Μάϊκ Φλυνν εναντίoν της αμερικανικής αντικατασκοπευτικής κοινότητας.-
-Διπλωματία επί Τραμπ: Οι δύσκολες πρώτες συναντήσεις με τους ηγέτες Ιαπωνίας, Καναδά, Ισραήλ και τα βήματα πίσω – όλων ;

ΕΛΛΑΔΑ
-Οι τρείς επιλογές του Α. Τσίπρα σύμφωνα με την Wall Street Journal
-Financial Times: Η ιδιοτελής ευρωπαϊκή κλίκα και σε ποιά θέματα είναι διχασμένο το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ
-Φερχοφστατ: «H κρίση στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ με τον σωστό τρόπο, ούτε από τις ελληνικές κυβερνήσεις, ούτε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ»
-Γκάμπριελ κατά Σόϊμπλε με αιτία και αφορμή την Ελλάδα.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
-Ισπανία: Νέος εσωκομματικό θρίαμβος του  Ιγκλέσιας –οι συνιστώσες παραμένουν αλλά η κατεύθυνση των Podemos αποφασίστηκε.
-Ο γολγοθάς που αντιμετωπίζει ο Ραχόϊ και το επικείμενο αντιπολιτευτικο μέτωπο: «αγκάθια» τα εργασιακά και η Καταλωνία.
-Γερμανία: Επανεκλογή προέδρου με επιβεβαίωση της ενότητας του κυβερνητικού συνασπισμου  και με αναφορές στον  επαπειλούμενο αμερικανικό νεο-απομονωτισμό.

ΚΟΣΜΟΣ
-Το timing της νέας πυρηνικής δοκιμής της Β.Κορέας σχετικά με την νέα κυβέρνηση ΗΠΑ.
-Συρία: Η σημασία της μάχης του Αλ-Μπάμπ και γιατί ενδιαφέρεται η Τουρκία αλλά όχι οι...σύμμαχοί της.
-Ισραήλ: Ετοιμασία της επίσκεψης Νετανιάχου στην Ουάσιγκτων και ποιός τον πιέζει να μην πεί τις λέξεις: «Λύση δύο κρατών» 


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.


No comments:

Post a Comment