Saturday, February 24, 2018

Τα Υπ' 'Οψιν της 11 Φεβρουαρίου 2018


Στα Υπ’ ‘Οψιν της 11 Φεβρουαρίου 2018 , μεταξύ άλλων:

ΗΠΑ

-Γιατί θα εξακολουθήσουμε να ζούμε με...δανεικά: πώς ο νέος προϋπολογισμός  αυξάνει το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος για τα επόμενα δέκα χρόνια. Ποιός οφελείται ;
-Η ενδιαφέρουσα παραίτηση που μπορεί να ανοίγει το δρόμο για απομάκρυνση του Μιούλλερ.
-Όταν η εξουσία...εκνευρίζει : οι προεδρικοί σύμβουλοι που κατηγορούνται για ενδοοικογενειακή βία και η εκκωφαντική αγνόηση των αρνητικών συστάσεων του FBI.
-Ο Μακρόν πίσω από τη διακαή επιθυμία Τραμπ για παρελάσεις:  είναι αστείο ή είναι αποκάλυψη προεδρικού αυταρχισμού ;

ΔΙΕΘΝΗ

-Β.Κορέα: Γιατί η «επιχείρηση γοητεία» του του Κιμ Γιόνγκ Ούν με αφορμή τους Ολυμπιακούς δεν είναι έκπληξη.
-Τί θα απαντήσει στην πρόσκληση επίσκεψης ο ηγέτης της Σεούλ; Ιδιοσυγκρασία, γνώμη ΗΠΑ, Ιαπωνίας και λοιπών γειτόνων βαραίνουν στην προσεκτική  αποδοχή  της επίθεσης φιλίας της Πιονγιάνγκ.

-Τουρκία:  Βουνά, σήραγγες και ...λάσπη: οι απροσδόκητοι «εχθροί» που δυσκολεύουν την  επιχείρηση κατά των Κούρδων στο Αφρίν – μαζί με την απώλεια της ρωσικής άδειας για πρόσβαση στον εναέριο χώρο.

-ΝΑΤΟ: Αμερικανικές πιέσεις για μεγάλη μόνιμη ή ημι-μόνιμη εκαπιδευτική αποστολή στο Ιράκ: γιατί διαφωνούν....όλοι.

ΕΥΡΩΠΗ

-Ελλάδα: Το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνκό σκάνδαλο Novartis:  αδικήματα παραγεγραμμένα ή όχι; Η υγεία του κόσμου στο έλεος των κανόνων της προσφοράς και ζήτησης.

-Γερμανία: Αλληλο-κατηγορίες στο εσωτερικό και των δύο κομμάτων μετά από την κατ’αρχην συμφωνία – ενώ  η απόφαση της βάσης των Σοσιαλδημοκρατών  για τον συνασπισμο πλησιάζει.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον διάδοχο του Σόϊμπλε και ο ατίθασος νέος – νεώτατος-  πολιτικός «αστέρας» Κέβιν Κιούνερτ.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.




No comments:

Post a Comment