Saturday, February 24, 2018

Τα Υπ' 'Οψιν της 18 Φεβρουαρίου 2018


Στα Υπ’ ‘Οψιν της 18 Φεβρουαρίου 2018, μεταξύ άλλων:

ΗΠΑ

-Φλόριντα: Η νέα τραγωδία, τα λάθος ερωτηματικά.
Μόνη ελπίδα για τη ρύθμιση της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας:  αλλαγή οπτικής και ...ενδιάμεσες εκλογές του 2018.
-Ρωσική συνωμοσία για παρεμβολή στις αμερικανικές εκλογές από το ....2014:  πού ήταν άραγε το FBI ;
Γιατί το κατηγορητήριο  γίνεται βάση για δίωξη ενδεχόμενων αμερικανών- και όχι ξένων – συνεργατών τους.
-Το μυστήριο πίσω από το ναυάγιο του δικομματικού νομοσχεδίου για τη μετανάστευση: ποιός μπέρδεψε τον πρόεδρο ;

 ΕΛΛΑΔΑ

-Τουρκικές προκλήσεις και  «μοναξιά» της Ελλάδας: οι ανησυχίες για την ολιγωρία των συμμάχων και η αδικία των «ίσων αποστάσεων».
 -Το σκάνδαλο Novartis στην Ολομέλεια: πρώτες εκτιμήσεις για το ποιός ωφελείται, βεβαιότητα  για το ποιοί βλάπτονται – και ο ρόλος του παράγοντα Χρόνου στην έρευνα του λαβύρινθου των ευθυνών.
-Τα τελευταία – γρήγορα- βήματα στο Μακεδονικό: τέσσερα ζητήματα ακόμα και ο Ιούνιος θα σημάνει τη λύση.

-ΚΥΠΡΟΣ

Η απίστευτη παρεμπόδιση των γεωτρήσεων από τους τούρκους κατά πρόσωπο της μουδιασμένης  Δύσης.
Der Spiegel: Η «προίκα»  της Μεσογείου που κάνει την γειτονιά έτοιμη να αναφλεγεί : μια ματιά πέρα από τον τουρκικό εκβιασμό των ενεργειακών προγραμμάτων της  Κύπρου.

-ΚΟΣΟΒΟ, ένα κράτος σε ημι-αναγνώριση

Δέκατη επέτειος της αυτοανακήρυξης ανεξαρτησίας: οι προκλήσεις για τον λαό, τις προστάτιδες δυνάμεις στη Δύση και ολόκληρη την περιοχή σε περίπτωση διάσπασης –  είσοδος στο ΝΑΤΟ με «δώρο» στη Σερβία το βόρειο τμήμα;

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

- Αλλαγή στην προεδρία της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών: οι Ιταλοί φεύγουν, οι Γερμανοί έρχονται: ο κλασσικός σοσιαλδημοκράτης που δεν θέλει τον μεγάλο συνασπισμό και ο κεντρώος που γυρίζει να βοηθήσει  το κόμμα του στις ιταλικές εκλογές.

ΙΤΑΛΙΑ, η αναμέτρηση προ των πυλών.

-Ποιά συμμαχία μπορεί να κερδίσει το πολυπόθητο 40% ...συν για την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο; Καμμιά – αλλά το «αστέρι» των εκλογών εξακολουθούν να είναι τα Πέντε Αστέρια.

ΙΣΡΑΗΛ

-Το πολλοστό σκάνδαλο Νετανιάχου: πώς έχασε την παραγγελία των υποβρυχίων η Νότια Κορέα και την κέρδισε η γερμανική ThyssenKrupp που...δεν ήξερε να τα φτιάχνει.
-Ο ισραηλινός πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες του που έφεραν σε δύσκολη θέση τη γερμανική κυβέρνηση – αλλά τα υποβρύχα συνεχίζουν να κατασκευάζονται.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.




No comments:

Post a Comment