Tuesday, March 13, 2018

Τα Υπ' 'Οψιν της 4 Μαρτίου 2018


Στα Υπ’ Όψιν της 4 Μαρτίου 2018, μεταξύ άλλων:

ΗΠΑ

-Διάφοροι σύμβουλοι για διάφορους λόγους απομακρύνονται ταχύτατα από την χαοτική προεδρία Τραμπ: αμφιβολίες των στενών συνεργατών για προσωπική ανάκαμψη του προέδρου.
-Γιατί ο εμπορικός πόλεμος με τον υπόλοιπο...κόσμο ξεκίνησε από τις προσωπικές δυσαρέσκειες Τράμπ: η αγνόηση των έμπειρων συμβούλων και οι αυθόρμητες αντιδράσεις που του εξασφάλισαν την εκλογή.
-Οι πρώτες τιμωρίες στις εταιρίες που διαφώνησαν με την Εθνική
 Οργάνωση Όπλων και γιατί η ρύθμιση πάει (πάλι) στις καλένδες.
-Γιατί οι Δημοκρατικοί διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνει η τραγωδία της Φλόριντας.

ΕΛΛΑΔΑ

-Οι πιθανές κατηγορίες για τους έλληνες στρατιωτικούς που πέρασαν τα τουρκικά σύνορα: θα ζητηθεί ανταλλαγή με τους 8 ;
-Νέα σκάνδαλα δωροδοκίας που συζητούνται από ...παλιά: το εξυπηρετικό και «αμαρτωλό» ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
-Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης: εφικτό το «μαξιλάρι ρευστότητας», συνεχίζεται η αγωνία για την ενδεχόμενη ελάφρυσνη του χρέους

ΙΤΑΛΙΑ, εκλογές με αδοκίμαστο σύστημα

-Τα Πέντε Αστέρια οδηγούν αλλά δεν ...φωτίζουν το μέλλον της χώρας: κατρακυλά η κεντροαριστερά, αναδεικνύονται πάλι σε παίκτες οι ακραίοι.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

-«Ναι» της κομματικής βάσης του SPD στο σχηματισμό συνανσπισμού: οι διαφορές που παραμένουν, εσωτκομματικά και διακομματικά.

ΚΟΣΜΟΣ

-Το αδιέξοδο στο Αφριν και τί δεν έλαβε υπ’όψιν το ψήφισμα του ΟΗΕ για την εκεχειρία.
-Ρωσία, προεκλογικές ομιλίες Πούτιν: Τί είπε στους ξένους για να τον ακούνε οι ρώσοι και γιατί δεν τον συμφέρει το πολεμικό – έστω και αμυντικό- κλίμα σε έναν πολυ-πολικό κόσμο.
 
-Διεθνής εμπορικός πόλεμος μετά από τους δασμούς Τραμπ; Πώς αντιδρούν Δύση και Ανατολή και γιατί δεν θα βγεί κανένας κερδισμένος – η ματιά στην ιστορία που το αποδεικνύει το επικίνδυνο της νεας πρωτοβουλίας του αμερικανού προέδρου.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.

No comments:

Post a Comment