Tuesday, March 13, 2018

Τα Υπ΄ Όψιν της 25 Φεβρουαρίου 2018


Στα Υπ’ ‘Οψιν  της 25 Φεβρουαρίου 2018, μεταξύ άλλων:

ΗΠΑ

-Η αγορά αντιδρά στην τραγωδία της Φλόριντας αρνούμενη διεκολύνσεις στο NRA ( Εθνικη Οργάνωση Όπλων): σημείο καμπής στην ρύθμιση της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας ;
-Οι δυναμικές  πρωτοβουλίες των τηνέϊτζερς και η προσπάθεια απομυθοποίησης των κινημάτων για μέτρα στο θέμα των όπλων.
-Προσπάθειες χρέωσης της τραγωδίας στα άτομα με διανοητική προβλήματα: γιατί είναι αποπροσανατολιστικές.
- Η πολυπλοκότητα της ιδέας για «καθηγητές με όπλα»: η γνώμη των εκπαιδευτών.
-Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά εκστρατεία για τις ενδιάμεσες εκλογές 2018: πρώτος στόχος – ακόμα – η ...Χίλλαρυ και τα ΜΜΕ.
-Μάναφορτ και Γκέϊτς: το lobbying για την ...Ουκρανία, ο χορός των μυστικών εκατομμυρίων δολλαρίων και τα εντυπωσιακά ονόματα των ξένων πολιτικών που αναμείχθηκαν στην προσπάθεια αναβάθμιση του Γιανουκοβιτς.

 ΕΛΛΑΔΑ

-Τουρκικές προκλήσεις και  «μοναξιά» της Ελλάδας: οι ανησυχίες για την ολιγωρία των συμμάχων και η αδικία των «ίσων αποστάσεων».
 -Το σκάνδαλο Novartis στην Ολομέλεια: πρώτες εκτιμήσεις για το ποιός ωφελείται, βεβαιότητα  για το ποιοί βλάπτονται – και ο ρόλος του παράγοντα Χρόνου στην έρευνα του λαβύρινθου των ευθυνών.
-Τα τελευταία – γρήγορα- βήματα στο Μακεδονικό: τέσσερα ζητήματα ακόμα και ο Ιούνιος θα σημάνει τη λύση.

-ΚΥΠΡΟΣ

Η απίστευτη παρεμπόδιση των γεωτρήσεων από τους τούρκους κατά πρόσωπο της μουδιασμένης  Δύσης.
Der Spiegel: Η «προίκα»  της Μεσογείου που κάνει την γειτονιά έτοιμη να αναφλεγεί : μια ματιά πέρα από τον τουρκικό εκβιασμό των ενεργειακών προγραμμάτων της  Κύπρου

ΚΟΣΜΟΣ

-Γιούνκερ σε ΠΓΔΜ, Αλβανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και  Κοσσυφοπέδιο: με δέλεαρ τη ΕΕ, η Δύση αποφασίζει να λύσει το ...Βαλκανικό.

-Γερμανία: Και εάν η βάση το SDP δεν συμφωνήσει σε κυβέρνηση συνασπισμού; Χρονοβόρες, αποσταθεροποιητικές αλλά και απαραίτητες διαδικασίες που θα ακολουθήσουν ένα Όχι.

-Ιταλία: Εκλογές που ανησυχούν τους επενδυτές και τους πολίτες – και οι λόγοι που ενθαρρύνουν σταθερά τον ευρωσκεπτικισμό και απομακρύνουν από σχηματισμό νικηφόρων συμμαχιών.

-Γούτα : Οι αοριστίες της απόφασης για εκεχειρία: επενέρχεται η δυσκολία ομοφωνίας στον χαρακτηρισμό ομάδων ώς τρομοκρατικών.

-Σύλληψη κορυφαίου κούρδου πολιτικού στην Πράγα – με ένταλμα  Άγκυρας: τα νόμιμα ταξίδια, η εμπιστευτική διεθνής συνάντηση και ποιός τον κατέδοσε.

-Ιερουσαλήμ: Προετοιμασία μεταφορά; της αμερικανικής πρεσβείας μαζί με τον εορτασμό των 70 χρόνων του Ισραήλ – αναμονή για τις παλαιστινιακές αντιδράσεις που αργούν.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.


No comments:

Post a Comment