Saturday, April 21, 2018

Τα Υπ' 'Οψιν της 8 Απριλίου 2018



Στα Υπ’ ‘Οψιν της 8 Απριλίου 2018, μεταξύ άλλων:

ΗΠΑ
-Η νέα πίεση για την έγκριση του Τοίχου: «στρατικοποίηση» των συνόρων ή ένα ακόμα τέχνασμα; Η αποστολή της Εθνικής Φρουράς στα σύνορα νέος πονοκέφαλος για τους κυβερνήτες των πολιτειών.
-Μεξικό: Ο προέδρος Πένια Νιέτο επιμένει ότι δεν θα πληρώσει για τον Τοίχο και ο πρόεδρος Τραμπ θυμίζει ότι σκοπεύει να αναμορφώσει τη NAFTA - και να ελαττώσει το οικονομικοό όφελος του Μεξικού.
-Ανοχή Τραμπ στα νέα σκάνδαλα με τον διευθυντή Υπηρεσίας Προστασίας περιβάλλοντος: και τί δεν έχει κάνει – εκτός από το να διαφωνήσει με τον πρόεδρο.
-Εποχή Ειδικών Εκλογών και τί μπορεί να προμηνύουν για τις ενδιάμεσες του Νοεμβρίου.
-Δάσκαλοι σε αναβρασμό: απεργίες που θα επιμείνουν για  βελτίωση μισθών και συνθηκών εργασίας: πολιτείες όπου φοροαπαλλαγές καταλήγουν να μειώνουν τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων.
-Δημοσκόπηση: Περισσότεροι αμερικανοί σε διαδηλώσεις – τί δείχνουν τα ποσοστά της μεγσλύτερης κινητοποίησης των πενηντάρηδων με καλή οικονομικη κατάσταση.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ:
-Η επανεκλογή Ορμπάν που  ενισχύει την αντι-ευρωπαϊκή Βιζεγκραντ: το μεγάλο αγκάθι για τις ποσοστώσεις στην φιλοξενία μεταναστών  κλονίζει τις συμφωνίες εντός της ΕΕ.
ΕΛΛΑΔΑ
-Μετα-πασχαλινό «Πρόσω ολοταχώς»: Οι  άμεσες συναντήσεις και συζητήσεις για τα εθνικά και οικονομικά ζητήματα.
- Στην Αθήνα ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ: Η ενδιαφέρουσα επίσκεψη για τα ελληνoτουρκικά, ελληνοαμερικανικά , το ΝΑΤΟ και τη μεταφορά βάσεων από την Τουρκία: πεδίο για ελληνικές απαιτήσεις ή για ελληνικές υποχωρήσεις ;
ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ
-Πώς μπορεί η αποφυλάκιση Πουϊζδεμόν από τις γερμανικές αρχές να επηρεάσει  - ή όχι - τις ποινές των άλλων καταλανών ηγετών που κρατούνται στην Ισπανία.

ΓΑΛΛΙΑ
-Συνέχιση της μαραθώνιας απεργίας στους σιδηροδρόμους  ενώ κυβέρνηση και απεργοί δηλώνουν αμετακίνητοι σχετικά με τις νέες μεταρρυθμίσεις:  η πρώτη σοβαρή αναστάτωση που καλείται να διαχειριστεί ο Μακρόν – με ποσοστά κοινής γνώμης να τον ευνοούν.

Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.

No comments:

Post a Comment