Saturday, April 21, 2018

Τα Υπ' 'Οψιν της 1 Απριλίου 2018


Στα Υπ’ ‘Οψιν της 1 Απριλίου 2018, μεταξύ άλλων:

ΗΠΑ

-Τα απλά κριτήρια επιλογής ανώτατων αξιωματούχων κατά Τραμπ: «καλός είναι όποιος καλά μου φέρεται ( και είναι και σύντομος) »
-Γιατί ο επιχειρηματίας πρόεδρος επιτίθεται στην επιχείρηση AMAZONE – και τί σχέση έχει η εφημερίδα Washington Post.
-Οι προεδρικές αποστάσεις από τις νέες περιπτώσεις αστυνομικής ρατσιστικής βίας – και πώς η απόσταση διαφέρει από..... πρόεδρο σε πρόεδρο.
-Απογραφή 2020: Γιατί η μοναδική ερώτηση που προσθέτει ο Ντόναλντ Τραμπι μπορεί να αλλάξει την αντικειμενική εκπροσώπηση του πληθυσμού, την χρηματοδότηση των πολιτειών – και την κυβέρνηση.

ΕΛΛΑΔΑ

-Η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα και τον ...υπόλοιπο κόσμο: Πώς ο Ερντογάν  χρησιμοποιεί την ένταση και τη σύγχυση για να αναβαθμίσει τη χώρα του στη Μ.Ανατολή.
-Οι καλές εξελίξεις το Σκοπιανό και οι ενδιαφέρουσες συνομιλίες με την Αλβανία: πώς κανένα πιόνι δεν εξαιρείται στην  βαλκανική σκακιέρα.
-Τα εσωτερικά μέτωπα στο Κίνημα της Αλλαγής που απειλούν την ελπιδοφόρα πορεία προς τις εκλογές: οι εσω- και εξω-κομματικές διαφωνίες για το timing της συνταγματικής αναθεώρησης.
-Οι ανησυχίες για το σπάσιμο της τελευταίας δόσης που ανταγωνίζεται το «μαξιλάρι ασφαλείας»: τα προαπαιτούμενα που αργούν και οι σημαντικές ημερομηνίες του Απριλίου και του  Μαϊου.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ

  δύσκολη περίπτωση  Πουζδεμόν: τί λέει ο διεθνής νόμος και τί φαίνεται ότι θα πεί η γερμανική κυβέρνηση για την έκδοση ή όχι του καταλανού ηγέτη.

ΚΟΣΟΒΟ

Απαγωγή καθηγητών  για υποψία συμμετοχής στο Κίνημα του Γκιουλέν: οι απίστευτες συνέργειες  της κοσοβαρικης μυστικής αστυνομίας και της αντιστοιχης τουρκικής, τα ψέμματα και οι αντιδράσεις της κυβέρνησης στην κατάλυση του κράτους δικαίου.

-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 Περισσότερη βία στη «Μεγάλη πορεία της επιστροφής»: Γιατί οι Παλαιστίνιοι δεν πιστεύουν πλέον στην πολιτική λύση.

ΑΣΙΑ

-Ποιός γίνεται το «αφεντικό» στην Ασία μετά την επίσκεψη Κιμ Γιονγκ Ουν στο Πεκίνο

Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.  



No comments:

Post a Comment