Thursday, July 19, 2018

Τα Υπ' 'Οψιν της 15 Ιουλίου 2018


Στα Υπ’ ‘Οψιν της 15 Ιουλίου 2018,  μεταξύ άλλων:

Συνάντηση κορυφής Τραμπ –Πούτιν: συνομιλίες με άγνωστες ατζέντες και γνωστά συμφέροντα.

-Τι μπορεί να συζητήσουν και τί όχι.
-Τί...δεν περιμένουν να γίνει.
-Γιατί ανησυχούν οι συνεργάτες του Τράμπ.

ΗΠΑ

-Βρετανία: Όλα όσα δεν έπρεπε να κάνει / πεί ο πρόεδρος και ποιά ...πήρε πίσω: η αμφισβήτης της Μαίη, η επίθεση στον δήμαρχο και γιατί  - κατά Τραμπ – η Ευρώπη χάνει τις αξίες της.
-Οι δώδεκα ρώσοι κατηγορούμενοι για κατασκοπεία της καμπάνιας Κλίντον: το timing, ο εντυπωσιασμός και οι μηδαμινές πιθανότητες τιμωρίας.
-Γιατί η περίπτωση Peter Strzok έβλαψε το Κογκρέσσο περισσότερο από όσο εξυπηρέτησε την αλήθεια.
-Μεταναστευτικό: Οργή ομοσπονδιακού δικαστή εναντίον της ανεπαρκούς εφαρμογής του σχεδίου επανένωσης οικογενειών –η σχέση προθεσμιών που χάνονται με απλοποιήσεις που βλάπτουν τους ανήλικους.

ΕΛΛΑΔΑ

-Τελευταίες δημοσκοπήσεις με  ασυνήθιστο τρεντ: συνεχίζεται η  μονοψήφια διαφορά ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ, αυξάνεται η συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ, μένει σταθερή στη ΝΔ.
-Γιατί η Αλεξανδρούπολη μονοπωλεί πρόσφατα το ενδιαφέρον: η απέλαση των ρώσων διπλωματών, το σκοπιανό, η βάση για το LNG και τί υπενθυμίζει ο πρέσβης των ΗΠΑ.
-Η αδικαιολόγητη ανησυχία για το προσωρινό πάγωμα της δόσης.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

-Ο τεράστιος αγώνας της Μαίη για μια «ρεαλιστική» έξοδο και οι αντάρτες που τον χαρακτηρίζουν «ταπείνωση»: θα μπορέσει να παραμείνει στην Ενιαία Αγορά και την Τελωνειακή Ένωση χωρίς να είναι στην ΕΕ ;
-Τα αμερικανικά οφέλη από την πρόταση για ελεύθερο εμπόριο και τα γερμανικά οφέλη από ενδεχόμενες αλλαγές στις χρηματιστηριακές υπηρεσίες.

ΙΤΑΛΙΑ

-Πώς η πολιτική λύση για την τύχη και διανομή των πρόσφατων 442 μεταναστών δείχνει ότι η ιταλική επιμονή δημιουργεί τετελεσμένα και προηγούμενα.

ΝΑΤΟ:

-Γιατί οι χώρες μέλη-δεν είναι ... «τζαμπατζήδες»
-Η οικονομική πλευρά του ιερού θυμού Τραμπ: πώς ο πατριωτισμός μεταφράζεται σε πωλήσεις και θέσεις εργασίας.
-Η τακτική εκφοβισμού που αγνοεί τη βασική προϋπόθεση για την επιτυχία των συμμαχιών.

ΠΑΚΙΣΤΑΝ

-Έκρυθμη κατάσταση πριν από τις εκλογές της 25 Ιουλίου: γιατί συνελήφθησαν ο πρώην πρωθυπουργός Ναβάζ Σαρίφ  και η πολιτική του διάδοχος.
-Αστυνομικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις συλλαμβάνουν εκατοντάδες εθελοντών του κόμματος του Σαρίφ και επιβάλλουν blackout στα media.
-130 νεκροί σε τρομοκρατική ενέργεια του Ισλαμικού Κράτους
-Αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συνασπισμός; Οι ανησυχητικές προβλέψεις


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας



No comments:

Post a Comment