Thursday, October 15, 2015

Τα Υπ΄Όψιν της 11 Οκτωβρίου 2015


Στα Υπ΄Όψιν της 11 Οκτωβρίου 2015, μεταξύ άλλων, συζητάμε:

-Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν χάνει όλους τους υποστηρικτές του, αλλά εξακολουθεί να παζαρεύει με τη Δύση - γιατί η Ευρώπη τον χρειάζεται.Το μακελλειό που ήταν θέμα χρόνου και το διπλό κουρδικό μέτωπο. 

-Συρία: Η αλλαγή τακτικής των ΗΠΑ δείχνει αντικρουόμενες δυτικές πολιτικές: πόλεμος εναντίον  του Ισλαμικού Κράτους αλλά πολιτική λύση για τον Ασαντ, συμπέρασμα αντιπολίτευσης: «Μας εγκαταλείπετε».  

-Ελλάδα, το Πολυνομοσχέδιο: Η ανάπτυξη ως ζητούμενο και μη…ευρισκόμενο. Δεν είναι η σκληρότητα των μέτρων, είναι ο παραλογισμός.

-ΝΔ: Πρόεδρος θα προκύψει, η συνοχή του κόμματος θα συνεχιστεί ; Τα ερείσματα των υποψηφίων, η συντροφική αλληλοϋπονόμευση.

-Κίνηση κομμάτων σε αέναη επανάληψη τοποθετήσεων: Αν νομοθετούν οι…πιστωτές, πόση είναι η δύναμη της αντιπολίτευσης ;

-ΗΠΑ: Τέλος εποχής για τους ρεπουμπλικανούς υποψήφιους με πολιτικό παρελθόν; Τα αουτσάϊντερς  Τραμπ, Κάρσον, Φιορίνα –προς το παρόν- «σαρώνουν» στον αγώνα για το χρίσμα. 

-Ασυμβίβαστοι και μετριοπαθείς ρεπουμπλικανοί ψάχνουν αρχηγό που θα τους εμπνεύσει – η εκλογή προέδρου ευκολώτερη από την εντόπιση αρχηγού.

-Δημοκρατικό debate: Η ευκαιρία της Χίλαρυ να ξανακερδίσει τα χαμένα ποσοστά και του Σάντερς να κερδίσει όσους δεν τον ξέρουν.

-Τα αιματηρά επεισόδια και τα απατηλά νούμερα των θανάτων από οπλοχρησία: ΗΠΑ και ….Υεμένη στις δύο πρώτες θέσεις αναλογίας όπλων ανά κάτοικο.

Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας και πολλή, καλή μουσική.

Αυτή την εβδομάδα στο

No comments:

Post a Comment