Tuesday, December 20, 2016

Τα Υπ΄Όψιν της 27 Νοεμβρίου 2016

Στα Υπ΄Όψιν της 27 Νοεμβρίου 2016 :

-Φιντέλ Κάστρο:  Ο θάνατος που χωρίζει πάλι τον κόσμο και το δίλημμα που δεν απαντήθηκε: η σωστή αριστερή πολιτική πρέπει να συμβαδίζει με την ανελευθερία;  Πρώτες σκέψεις  τις πρώτες μέρες μετά την είδηση για τον επαναστάτη που ήξερε ότι η επανάσταση δεν εξάγεται. .

ΗΠΑ
-Αντί για τον Ραούλ, ο κόσμος κυττάει τον Τραμπ: Τί θα γίνει με το άνοιγμα Ομπάμα στην Κούβα ; Μεγαλώνει η δικομματική υποστήριξη για τη εξελισσόμενη βελτίωση  των σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας ενώ ο νέος πρόεδρος  κάνει δηλώσεις ...Πυθίας.
Ποιές είναι οι ανησυχίες των αμερικανο-κουβανών και των επιχειρηματιών.
-Ανακαταμέτρηση ψήφων: Ματαιότητα ή υποχρέωση;
-Τραμπ ως πρόεδρος: Οι διορισμοί και οι πρώτες «κυβιστίσεις»
-Standing Rock: Κρίση σε αναμονή: ο πόλεμος ανάμεσα σε φυλές και ιδιωτικές εταιρίες με διαιτητή την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ελλάδα:
-Eurogroup αγώνας για τον ρόλο του ΔΝΤ: να μην συνεισφέρει οικονομικα αλλά να «ακούγεται» ;
-Οι αντικρουόμενες προϋποθέσεις που θέτουν ΔΝΤ και Σόϊμπλε.
-Επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα με αισιοδοξία για  «λευκό καπνό».
-Επισκέψεις Τσίπρα στη Μέση Ανατολή με σκοπό τα ενεργειακά και συναντήσεις διαπροσωπικές και διμερείς αλλά και επισκέψεις στη Β.Ελλάδα: αναγγελία μέτρων για την προσέγγιση στις μειονότητες  αλλά  και προειδοποιήσεις στους υπουργούς: «Να κούτε τον κόσμο».
-Τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό: οι εγγυήσεις, ο οδικός χάρτης, το πολιτειακό, η ασφάλεια... Οι Κύπριοι εξακολουθούν να περιμένουν συγκεκριμένες ενέργειες της Τουρκίας εν μέσω ξαφνικής κινητοποίησης  αξιωματούχων από Ευρώπη και ΗΠΑ: « Η επίλυση θα είναι ευεργετική για την ΕΕ» θυμίζει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

-Γαλλία: 
Στους Ρεπουμπλικανούς, ισχυρή νίκη του Φρανσουά Φιγιόν: ελπίδες ότι θα υπερισχύσει της Μαριν Λε Πέν. Ποιός είναι ο νέος εκπρόσωπος της Δεξιάς ;  Γιατί η σχέση  των υποψηφίων με τη Μόσχα βρίσκεται ήδη στο κάδρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

-Ιταλία: 
Ανησυχίες για επικράτηση του «Οχι» στο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής: θα πρέπει να συνεχίσει ο Ρέντσι; Ο κίνδυνος που επισείεται ονομάζρται Μπερλουσκόνι και Γκρίλλο αλλά το Σύνταγμα προστατεύει από την αμφισβήτηση της ιταλικής συμμετοχής στην ΕΕ.

-ΟΠΕΚ: Σύνοδος για τη μείωση παραγωγής πετρελαίου με πρόθυμους και τους πιό δύσπιστους και ανμενόμενη αύξηση των τιμών:  το ενδιαφέρον  τώρα συγκεντρώνεται  στο Ιραν: μαζί με Ιρακ,  Νιγηρία και Λιβύη,  θα μπορούν να διαφοροποιούνται από τα συμφωνημένα σε «έκτακτες συνθήκες»  ;
-Συρία: 
Ρωσο-τουρκικές αλληλοεξυπηρετήσεις στη μάχη για το Χαλέπι: ποιές ειναι οι κόκκινες γραμμές για τους  εξ ανάγκης συνεργάτες.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας

  
  

No comments:

Post a Comment