Monday, September 4, 2017

Τα Υ' 'Οψιν της 13 Αυγούστου 2017

Στα Υπ’ ‘Οψιν της 13 Αυγούστου 2017, μεταξύ άλλων:

ΗΠΑ, Σαρλοτσβιλ:
-Η πρώτη εσωτερική ήττα του προέδρου: οι γενικόλογες δηλώσεις, η ομιλία  υποστήριξης των αμερικανικών ιδανικών που δεν έγινε  και γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ δεν καταδίκασε τους λευκούς σουπρεματιστές
-Η έκρηξη βίας σαν αναμενόμενο αποτέλεσμα των εντάσεων που υποβόσκουν στην αμερικανική κοινωνία – πώς συνδέονται οι προεκλογικές υποσχέσεις Τραμπ. 
-Β. Κορέα: Τί αποκαλύπτει η τελευταία κρίση με τη Β.Κορέα για την εσωτερική έλλειψη ισορροπίας στον Λευκό Οίκο: ποιός δεν ακούει τον Tillerson , ποιόν δεν ακούει ο Tillerson.

ΕΥΡΩΠΗ:
Εντομοκτόνο fipronil  σε αυγά: Ο νέος διατροφικός εφιάλτης.

-Γερμανία

Προς εκλογές: Η Μέρκελ χάνει «πόντους» αλλά δεν ανησυχεί – αφού τα προβλήματα του SPD έχουν βαθύτερες ρίζες


-Ελλάδα:
-Προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ ; Δηλώσεις και σχόλια που υποδεικνύουν σενάρια πρακτικά και πιθανά στο χώρο της Κεντροαριστεράς.
-Το «μπούμ» της υποψηφιότητας Καμίνη που αλλάζει το σκηνικό στην ΔΗΣΥ: τα ονόματα  που ακούγονται για υποψήφιοι αρχηγοί.
-Περίπτωση Παππά: Νέα γκάφα ή νέα αποκοτιά της κυβέρνησης ; Η αμισθί αλλά πολιτικά αμφιλεγόμενη θέση.
-Οι τελευταίες αλλαγές στο χώρο του Τύπου πριν από την έναρξη της νέας εποχής: έντυπα που αλλάζουν ιδιοκτήτη και χαρακτήρα και θα διαμορφώσουν πολιτικές του μέλλοντος.

Β.ΚΟΡΕΑ
-Όλοι οι λόγοι γιατί δεν μπορεί να γίνει προληπτικό χτύπημα:  από τον χρόνο -που δεν έχουμε- να προετοιμαστούμε μέχρι τον χρόνο –  που έχει- η Πιον Γιάνγκ να χτυπήσει τη Σεούλ.
-Τι συμβαίνει με τον παράγοντα  Κϊνα.
- Η επικίνδυνη νοοτροπία του Λευκού Οίκου που υποτιμά  το κρίσιμο πρακτικό πρόβλημα του Κιμ Γιονγκ Ουν

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

-Οι ενδιαφέρουσες  αντιδράσεις στη Λατινική Αμερική για την πολεμική απειλή Τραμπ στο Καράκας : οι σκιές του παρελθόντος  που ενώνουν αντιπάλους.

-Γιατί συμφέρει η συμπαράσταση στην κυβέρνηση Μαδούρο: μεγάλο στήριγμα η Ρωσία  -  και  όχι  από ιδεολογική συμπάθεια ( παρασύνθημα: πετρέλαιο)

ΚΟΥΒΑ
-Γιατί αρρωσταίνουν οι διπλωμάτες στην Αβάνα; Το υλικό για μια νέα κατασκοπευτική ...ταινία ( ή ντοκυμανταίρ ;)


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.        




No comments:

Post a Comment