Friday, August 11, 2017

Τα Υπ' 'Οψιν της 6 Αυγούστου 2017

Στα Υπ’ ‘Οψιν της 6 Αυγούστου 2017 , μεταξύ άλλων:
-Ο πρόεδρος σε πολυάσχολες – και πολυήμερες – διακοπές ενώ ο  ειδικός εισαγγελέας προχωρεί σε σημαντικά βήματα στις ανακρίσεις για την ρωσική ανάμειξη: υπάρχουν.... λόγοι σοβαροί.
-Διαρροή πληροφοριών: ο υπουργός Δικαιοσύνης φωνάζει στα ΜΜΕ για να τον ακούσει ...ο πρόεδρος: οι ασταθείς ισορροπίες μέσα στον Λευκό Οϊκο.
-Γιατί κινδυνεύουν τώρα διπλωματικές παραδόσεις δεκαετιών – είναι ο πατριωτισμός αρκετή δικαιολογία για την πρόκληση των διαρροών ;
- Έλλειψη πληροφόρησης ή / και  ναρκισσισμός:  Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες Τραμπ – άλλων ηγετών και τί αποκαλύπτεται , πέρα από το περιεχόμενο.
- Tα συµπτώµατα κόπωσης απο τη δύσκολη συμμαχία Ρεπουμπλικανών με Τράμπ
-Το Κογκρέσσο σε διακοπές: Ο φτωχός απολογισμός των μέχρι τώρα νομοθετημάτων και τί αναμένεται στην επιστροφή – οι ρεπουμπλικανικές φωνές για να προληφθούν περισσότερες αντιπαραγωγικές πολιτικές στην υγεία και τη μετανάστευση. 
-Μια πρωτιά για το Σικάγο: Γιατί ο δήμαρχος μηνύει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΕΛΛΑΔΑ:
-Η Βουλή σε διακοπές, τα σενάρια για ανασχηματισμό χωρίς....διακοπές: πού πάει ο Τσακαλώτος ;
-Το «πρέπει» που δεν ήταν απαραίτητο: Πώς η κυβερνητική πρωτοβουλία για τους σημαιοφόρους στα δημοτικά σχολεία προσθέτει νέα ερωτηματικά σε σχετικούς  διεθνείς προβληματισμούς δεκαετιών.
-Τα άπειρα θέματα που ξαναγυρίζουν όταν η επιβράβευση αντικαθίσταται με κλήρωση.
-Αμφισβήτηση της σημασίας της σημαιοφορίας  ή ανάγκη για νέο τρόπο διεκδίκησής της ; Μιά πρόταση.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
-Η εμμονή των πολιτικών στο ντίζελ  σαν παράγοντας στις εκλογές του Σεπτέμβρίου – θέσεις εργασίας  που χάνονται και θέσεις πολιτικές που αγνοούν ευρωπαϊκές και διεθνείς  οδηγίες και ανάγκες.
-Σούλτς: Αυτομόληση πολιτικών στους χριστιανοδημοκράτες αιτία για νέες περιφερειακές εκλογές – σήμα για τις επερχόμενες εθνικές.

ΚΟΣΜΟΣ
-Βενεζουέλα:
Η πολιτική αναστολή από την Mercosur και η μετεκλογική συνέχεια του αδιεξόδου.
-Αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία:
Ποιόν στοχοποιούν και ποιόν ωφελούν - θα αντέξει η ρωσικη οικονομία ;
Η οικονομική «καραμπόλα» που  φτάνει στην Ευρώπη – και η Ελλάδα δεν εξαιρείται.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.    

  

No comments:

Post a Comment