Wednesday, October 18, 2017

Τα Υπ΄Όψιν της 1 Οκτωβρίου 2017

Στα Υπ’ ‘Οψιν της 1 Οκτωβρίου 2017, μεταξύ άλλων:

Καταλωνία, δημοψήφισμα
-Οι συνέπειες της απόσχισης που αψηφά η αποφασιστικότητα των Καταλανών.
-Η αθλιότητα των βίαιων αντιδράσεων και οι λόγοι που θα υποστηρίξουν ή καταγγείλουν την νομιμότητα του δημοψηφίσματος

ΗΠΑ

- Η κατά Τραμπ αιτία της συνεχιζόμενης απόγνωσης των πορτορικανών: : «Αυτοί» ( οι πορτορικάνοι) φταίνε» - το νέο μέτωπο με τη δήμαρχο της πρωτεύουσας Σαν Χουάν μετά τον καταστροφικό τυφώνα.
- Η πρόταση για τη φορολογική μεταρρύθμιση και το 7% διαφορά στα οφέλη: ποιά κοινωική ομάδα χάνει ; - εκτός της έρευνας και της εγχώριας παραγωγής.
-Οι ρεπουμπλικανικές προσπάθειες για εξισορρόπηση της αποτυχίας του Τραμπcare και οι πραγματικές δυσκολίες για τους Δημοκρατικούς.
-Στοπ στην ανεξέλεγκτη χρήση κυβερνητικών αεροπλάνων για προσωπικά ταξίδια: ποιοί δεν καταλαβαίνουν ότι φταίει η πράξη, όχι το κόστος.
-Αβάνα, ηχητικά κυματα και άρρωστοι διπλωμάτες: αιτίες και αφορμές για σταδιακό «ξήλωμα» των  βελτιωμένων σχέσεων με την Κούβα.

ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό:  Όταν η «κληρονομιά» δείχνει να εμποδίζει το μέλλον – το  δίλημμα και η ανάγκη  συνύπαρξης των αρχαιοτήτων με  σημερινές κατασκευές.



Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.    

No comments:

Post a Comment