Wednesday, October 18, 2017

Τα Υπ' 'Οψιν της 17 Σεπτεμβρίου 2017

Στα Υπ’ ‘Οψιν της 17 Σεπτεμβρίου 2017 , μεταξύ άλλων:

ΗΠΑ
-Συμφωνία Τραμπ – Δημοκρατικών να ...συμφωνήσουν: προς το παρόν μόνο πρόλογος,  τι θα περιέχει άραγε το πρώτο κεφάλαιο ;
-Η στροφή του προέδρου προς το κέντρο που συγχύζει τους Ρεπουμπλικανούς – αλλά μερικοί άρχισαν να το ...ξανασκέφτονται.
-Νέο «Δόγμα Τραμπ» που απαιτεί κόκκινες γραμμές και επανεξέταση ιδεολογιών.
-Προτάσεις για αντικατάσταση του Obamacare από Ρεπουμπλικανους και Μπέρνι Σάντερς: οι διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους  καμμιά δεν φαίνεται να υλοποιείται.
-Πολυήμερες διαμαρτυρίες στο Σαιν Λούϊς: η αθώωση του ατυνομικού που κατεβάζει πάλι κόσμο στο δρόμο.
-Πολιτικές τοποθετήσεις τώρα και σε αθλητικά κανάλια ; Ο αδέξιος χειρισμός του ESPN σε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.
-Υπ.Δικαιοσύνης εναντίον νόμων σε πόλεις –άσυλα: στο παιχνίδι χρηματοδοτήσεις και ηθικές αξίες.

ΚΟΣΜΟΣ

-Μπανγκλαντές και Μυανμάρ: Πώς ο κοινός αγώνας κατά του στρατικοποιημένου Ισλάμ αφήνει στην τύχη τους τους πρόσφυγες Ροϊνγκια – η πολιτική ανάγκη πάνω από τη θρησκευτική συγγένεια.
-Χαμάς: Οι λόγοι της ξαφνικής πρότασης συμφιλίωσης προς τηςν Φατάχ  - και οι πρώτες δημοσκοπήσεις της δίνουν πιθανή εκλογική νίκη.
-«Δεν έχουμε άλλη επιλογή, ούτε αντιπρόταση»: Οι Κούρδοι προχωρούν προς το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας παρά τις αντιδράσεις – «ξαφνικός» σύμμαχός τους ο Νετανιάχου: υπάρχει λόγος. 
-Οι ανησυχίες Δύσης και Ανατολής για το ισοζύγιο δυνάμεων που επιδιώκει ο  Κιμ Γιονγκ Ούν: διαπιστώσεις ραγδαίας πρόοδο του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ».


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.    
 
-


No comments:

Post a Comment