Wednesday, August 29, 2018

Τα Υπ' 'Οψιν της 29 Ιουλίου 2018


Στα Υπ’ ‘Οψιν της 29 Ιουλίου 2018 μεταξύ άλλων:

ΕΛΛΑΔΑ 
Πυρκαϊές
-Τα αναπόφευκτα
-Τα αποφεύξιμα
-Τα μοιραία
-Οι ομοιότητες και οι τραγικές διαφορές ανάμεσα στις πυρκαϊές στο Μάτι και στην Καλιφόρνια

ΗΠΑ
-Εντυπωσιακός ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας: σε τί / ποιόν οφείλεται και γιατί μπορεί να αντιστραφεί πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.
-Οι δύο παράγοντες που παραβλέπει ο Ντόναλντ Τραμπ όταν καθησυχάζει επιχειρήσεις και αγρότες. – και τα σενάρια που ανησυχούν τους Ρεπουμπλικανούς.
-Οι κατηγορίες του Michael Cohen για  τη συνάντηση στο Trump Τower, οι νομικές συνέπειες για το τί και από πότε το ήξερε ο πρόεδρος και αν κάνει ψευδή δήλωση ο γιός Trump Jr. – και πώς μπορούν να επηρεάσουν την προεκλογική ρητορική του προέδρου.
-Απειλή Τραμπ να «κλείσει» το κράτος αν δεν συμφωνήσουν οι Δημοκρατικοί με τη μεταναστευτική πολιτική του: γιατί αυτό το timing δεν είναι καλό για τους Ρεπουμπλικανούς.
-Επανένωση οικογενειών των παράνομων μεταναστών  ενώ  ο πρόεδρος επιμένει να υποβαθμίζει τις σοβαρές αιτίες για αίτηση ασύλου: με αυστηρές προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση και απαιτήσεις για συνεχή επίβλεψη της διαδικασίας από τις περιφερειακές δικαστικές αρχές.
-Επιφυλάξεις και πανηγυρισμοί για την προσέγγιση ΕΕ-ΗΠΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ
-Είναι ο Imran Khan  η πολιτική πρόσοψη του στρατού;
-Το κριτήριό του για τις συνεργασίες συνασπισμού και τα «πλην» που μπορεί να έκαναν δυνατή την εκλογή του: θα κυβερνήσει συμμορφωνόμενος με τους στρατιωτικούς ή θα οξύνει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.; 

 ΚΑΜΠΟΤΖΗ:
-Κατηγορίες για νοθευμένες εκλογές στην έκτη ταχύτερα αναπτυσσομενη οικονομία: Γιατί ο Hun Sen αδιαφορεί για την κριτική της Δύσης.

ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΟΣ:
-Πολιτική συμφωνία για οδικό χάρτη  προς ειρηνική και αποκεντρωμένη Συρία

ΤΟΥΡΚΙΑ
-Αμετακίνητος Ερντογάν για τον αμερικανό πάστορα ακόμα και προ κυρώσεων ενώ προγραμματίζει επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία.

Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας - και για σχολιασμό σε άλλα θέματα με άλλο τρόπο, επισκεφθείτε τις σελίδες μας The Greek We Speak και Postcard Stories


No comments:

Post a Comment