Wednesday, August 29, 2018

Τα Υπ' 'Οψιν ( Consider These) της 19 Αυγούστου 2018


Στα Υπ΄Όψιν (Consider These) της 19 Αυγούστου 2018,  μεταξύ άλλων:

Ελλάδα
-GUARDIAN και  ECONOMIST  εξηγούν τους λόγους πίσω από την οδυνηρή πορεία των ελλήνων προς την οικονομική ενηλικίωση: τα ελληνικά λάθη και η ευρωπαϊκή ιδιοτέλεια.
-Ανασχηματισμός στις επόμενες ώρες: έναρξη μετα-μνημονειακής εποχής με δομικές αλλαγές που  θα ερευνήσουν τις δυνατότητες της κυβέρνησης σε όλο το πολιτικό φάσμα .
-Μεταναστευτικό: Τί συμφωνήθηκε με τη Γερμανία

Ιταλία
- Η διάβρωση; Η ελλιπής συντήρησης; Ο αρχικός σχεδιασμός ; Οι διαπιστωμένες  ιδιαιτερότητες της γέφυρας που κατέρρευσε στη Γένοβα.

Τουρκία
-Τα οικονομικά, πολιτικά και διπλωματικά αδιέξοδα:
-Οι περιορισμένες εναλλακτικές για ένεση ρευστότητας από το εξωτερικό και η ευκαιρία δανειστών για πολιτική επιρροή με χαμηλό κόστος.

ΗΠΑ
-Ο πρόεδρος ανακαλεί την πρόσβαση αξιωματούχων σε απόρρητα έγγραφα: η ανησυχία, η αντίδραση, η λίστα των..επόμενων και ο αποπροσανατολισμος από υπάρχοντα και αναμενόμενα σκάνδαλα.
-“He is a very good person”: Oι δύο λόγοι που το προεδρικό twitt θεωρείται πλάγια – και ανεπίτρεπτη - παρέμβαση Τραμπ στην δίκη Manafort.
 -Ο αμερικανικός τύπος αντιδρά στις επιθέσεις Τραμπ: γιατί η αντίδραση μπορεί να μην είναι αποτελεσματική.
-Facebook και Twitter κατηγορούνται ότι μπλόκαραν συντηρητικά  sites: επιστρέφει το ερώτημα για την ευκρίνεια των κανόνων που  θα ορίσουν την κατάχρηση της ελευθερίας της έκφρασης.
-Παρέλαση: γιατί δεν έγινε το χατήρι του προέδρου.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας  - και για σχολιασμό σε άλλα θέματα με άλλο τρόπο,  επισκεφθείτε τις σελίδες μας  The Greek We Speak και Postcard Stories.

No comments:

Post a Comment