Tuesday, December 31, 2019

Τα Υπ' 'Οψιν 15 Δεκεμβρίου 2019


Στο podcast Τα Υπ΄Όψιν /Consider These της 15 Δεκεμβρίου με την Ελενα Σπηλιώτη και το Γιώργο Ζορμπά, μεταξύ άλλων:
-Βρετανικές εκλογές και αρχή της δύσκολης πορείας Τζονσον: οι αιτίες πίσω απο τα αποτελέσματα και το ερωτηματικό στο τέλος του 2020.
-Ελλάδα και σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης: κυβερνητικός αγώνας για διεθνοποίηση του προβλήματος και το νέο όπλο στην τουρκική προκλητικότητα.
Αυστηρές τοποθετήσεις της ΕΕ – αλλά και ώρα να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή αξιοπιστία: πώς ο Χάφταρ μπορεί
 να καθορίσει τη σχέση Αθήνας –Άγκυρας.
-ΗΠΑ: Πώς οι εκλογές στη Βρετανία επηρεάζουν τις εκλογές στις.....ΗΠΑ: ο ομοιότητες και οι διαφορές των Τζόνσον και Τραμπ – αλλά και γιατί είναι πολύ νωρίς για αξιοόπιστες προβλέψεις.
-Ο δρόμος για τη δίκη στη Γερουσία και η Δημοκρατική απάντηση στις κατηγορίες Τραμπ για εμμονή τους με την παραπομπή.
-Διεθνή: Ινδίες, ταραχές: Ο νόμος για την υπηκοότητα που αποκλείει τους Ινδούς μουσουλμάνους – πολλοστό δείγμα της επικίνδυνης πολιτικής Μόντι υπέρ θρησκευτικών διακρίσεων.
-Κλίμα: Συμβιβαστική Σύνοδος του ΟΗΕ και νεά Πράσινη συμφωνία στην Ευρώπη: Οι αμετάπειστοι και οι ανάγκες τους, το πρόβλημα της μη αποδοχής της πυρηνικής ενέργειας.
Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας - και για σχολιασμό σε άλλα θέματα με άλλο τρόπο, επισκεφθείτε τις σελίδες μας The Greek We Speak και Postcard Stories


No comments:

Post a Comment