Tuesday, December 31, 2019

Τα Υπ΄Όψιν της 27 Οκτωβρίου 2019


Στο Podcast Τα Υπ’ ‘Οψιν (Consider These) της 27 Οκτωβρίου 2019 με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά, μεταξύ άλλων:
-Δυό σκέψεις για την 28η
ΔΙΕΘΝΗ
-Το ΙΣ τώρα χωρίς αρχηγό και χωρίς πετρελαιοπηγές : Ο Τραμπ συναγωνίζεται τον Ομπάμα και η Ρωσία τον κατηγορεί για λεηλασία του συριακού πετρελαίου.
-Ιρακ: Οι απαιτήσεις και οι δυνατότητες των πολιτών.
- ΝΑΤΟ -Τουρκία: Γιατί τη συγχωρούν.
- Η επόμενη πρόκληση για την Αργεντινή, η αμφισβήτηση της νίκης Μοράλες και οι ανισότητες που επιμένουν στη Χιλή: πρόκειται για την «Άνοιξη της Λατινικής Αμερικής » ;
ΕΥΡΩΠΗ
-Βαρκελώνη: Οι ευρύτερες συνέπειες της ποινής των ανταρτών και το «Δημοκρατικό τσουνάμι» που ειδοποιεί για κρίση στη δομή του κράτους.
-
Brexit: Αναμονή και αποφάσεις πριν από την 31 Οκτωβρίου.
-Θουριγγία, νίκη της Αριστεράς αλλά και της Εναλλακτικής για τη Γερμανία: οι νέοι συσχετισμοί και ο αγώνας για νέα κυβέρνηση.
-Ελλάδα: Τα μέτωπα της επόμενης εβδομάδας και τα νέα βήματα της αντιπολίτευσης.
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
-
Factchecking: Ο πραγματικός κίνδυνος που αποτελεί η Δημοκρατική υποψήφια Tulsi Gabbard.
-Ζώα : Μια συζήτηση στο Σταύρος Νιάρχος στις 30 Οκτωβρίου.
-Πολιτισμός και Επιστήμη: Η «Πυθία» που διαβάζει , ποντίκια που οδηγούν…αυτοκίνητο, το ηθικό όριο ενός επιτεύγματος και το ταξίδι στην ιταλική περιοχή που δεν…. υπάρχει.
Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας - και για σχολιασμό σε άλλα θέματα με άλλο τρόπο, επισκεφθείτε τις σελίδες μας The Greek We Speak και Postcard Stories.

No comments:

Post a Comment