Tuesday, December 23, 2014

Τα Υπ΄Όψιν της 14 Δεκεμβρίου 2014


Στα Υπ΄’ Οψιν  της 14 Δεκεμβρίου 2014, μεταξύ άλλων, συζητάμε:

-ΗΠΑ: Νέα μέτρα διευκολύνουν τις ριψοκίνδυνες τραπεζικές επενδύσεις: ποια η σχέση με τις καταθέσεις των πολιτών.

-Η κρίση των τιμών πετρελαίου συμφέρει τους αμερικανούς καταναλωτές αλλά όχι και όλες τις πολιτείες: πώς μόνο «των φρονίμων τα παιδιά» διατηρούν τις θέσεις εργασίας.

-ΗΠΑ, η έκθεση του Κογκρέσου για τα βασανιστήρια της CIA: ζητείται διαφάνεια για τους υπεύθυνους και λόγοι για τις εγκληματικές ανακριτικές μεθόδους: εύσημα για τις αποκαλύψεις και ντροπή για τις απίστευτες βιαιότητες.

-Ομπάμα: Το σχέδιο προϋπολογισμού αρχίζει τον χορό των συμβιβασμών: οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν τον πρόεδρο αλλά και διαφωνούν μαζί του.

-Ιαπωνία: Γιατί η εκλογική νίκη του Σίνζο Άμπε  ανησυχεί την…  Κίνα.

-Ντράγκι σε Ρέντσι και Ολάντ: «Με εκείνες τις μεταρρυθμίσεις, τι θα γίνει ;»

-Η επιφυλακτική Γαλλία, η εύθραυστη Ιταλία και η αβέβαιη Ελλάδα επηρεάζουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ για την ποσοτική χαλάρωση.

-Ρέντσι: εσωκομματική αντιπολίτευση και  επικείμενες προεδρικές εκλογές  απειλούν την μεταρρυθμιστική του ατζέντα.

-Μέρκελ: Θριαμβευτική επανεκλογή της στην προεδρία του CDU: και τώρα νέος αγώνας  εναντίον του αριστερού μοντέλλου της Θουριγγίας  

-Γιούνκερ: Φιλόδοξο πρόγραμμα επενδύσεων - γιατί οι μεταρρυθμίσεις δεν φτάνουν: θα βοηθήσουν οι ιδιωτικές τράπεζες ; Ελπίδες για την ανακούφιση των εθνικών κυβερνήσεων

-Ελλάδα, εκλογή προέδρου: Τα σενάρια και τα δύσκολα ερωτήματα στην πιο κρίσιμη εβδομάδα του χρόνου.

- Μ.Ανατολή: Οι Παλαιστίνιοι απαιτούν αποφάσεις για επανέναρξη  συνομιλιών και αποχώρηση ισραηλινών σε δύο χρόνια  ενώ δυτικά κράτη συνεχίζουν να αναγνωρίζουν το κράτος.

-Νετανιάχου: « Η απόσυρση από τα κατεχόμενα φέρνει τρομοκράτες  στην Ιερουσαλήμ»: ήχηρό «όχι» πριν ακόμα φτάσει ο Κέρρυ στην περιοχή.

- Αφγανιστάν: Οι δυτικές δυνάμεις φεύγουν,  η βία και τα έξοδα  αυξάνονται ενώ πρόεδρος υπάρχει αλλά κυβέρνηση όχι ακόμα

-Ιράκ: Η κρίση τιμών πετρελαίου καθυστερεί τις δόσεις της αποζημίωσης στο Κουβέϊτ: η χώρα ζητάει παράταση.

-Το Ισλαμικό Κράτος έφτασε στην Αίγυπτο: η συμμαχία που μπορεί να κλονίσει την κυβέρνηση, την Αφρική και την Αραβική Χερσόνησο

-Τουρκία: Ο Ερντογάν συλλαμβάνει δημοσιογράφους  αντί για τον …Γκιουλέν και κωφεύτει στις διαμαρτυρίες της ΕΕ.

Ακούστε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας και πολλή, καλή μουσική.

Αυτή την εβδομάδα στο

No comments:

Post a Comment