Tuesday, December 9, 2014

Τα Υπ΄’ Οψιν της 7 Δεκεμβρίου 2014

Στα Υπ΄’ Οψιν της 7 Δεκεμβρίου 2014, μεταξύ άλλων, συζητάμε:
-Ελλάδα: Σε τι αφορά η αναθεώρηση του Συντάγματος.
-Γερμανία-ΔΝΤ: Πώς ο ελληνικός Δαυίδ τρομάζει πάλι τους Γολιάθ πιστωτές – και όχι για καλό του.
-Ευρωσκεπτιστική σφραγίδα σε πρόωρες και κανονικές εκλογές σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία
-ΕΚΤ εναντίον τραπεζιτών για την ποσοτική χαλάρωση:  ο χρόνος πιέζει, το Δικαστήριο της ΕΕ εξετάζει αν είναι νόμιμη και ο Ντράγκι διαπιστώνει: «Λείπει η εμπιστοσύνη  και περισσεύει ο δισταγμός  για σοβαρές μεταρρυθμίσεις.»
-Στη συνεχιζόμενη σκιά του Μπαρμπαρός, Νταβούτογλου στην Αθήνα με δηλώσεις αδιαλλαξίας: Ακούστε στην χωριστή ανάρτηση την συνέντευξη στα Υπ΄Όψιν με τον καθηγητή Ν.Ραπτόπουλο για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουτγού.
-Ισραήλ: Οι αιτίες για τις πρόωρες εκλογές που θα επηρεάσουν ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
-Παλαιστινιακό κράτος: Πληθαίνουν τα κράτη που το αναγνωρίζουν. Η Ελλάδα τι πρέπει να κάνει;
-ΗΠΑ: Λύτρα για τους ομήρους:  σοφή τακτική ή δρόμος προς μόνιμους εκβιασμούς; Η επέμβαση που οδήγησε σε δεκατρείς θανάτους  ενώ χιλιάδες δυτικών πληθαίνουν τις γραμμές των ισλαμιστών.
- Αστυνομία και ύποπτοι: Προκατάληψη και ιστορικό επεισοδίων απαιτούν  πρόληψη, εκπαίδευση και κοινό νου, η τιμωρία πρέπει να έπεται.  Το αμερικανικό πρόβλημα που είναι διεθνές.
-Αγωγός South Stream: Οι αλλαγές  δείχνουν τη  δύναμη του Πούτιν, την καλή τύχη της Τουρκίας και το αδιέξοδο των χωρών που συμμετείχαν – αλλά ο Γιούνκερ δηλώνει αισιόδοξος.
-Ομπάμα: Ο υπουργός αλλάζει, η πολιτική της άμυνας όχι.
-Πεντάγωνο: στα μέτωπα του 2015 με μικρότερη χρηματοδότηση και τις ίδιες διαφωνίες με τον πρόεδρο.
-Συμμαχία των «δυσαρεστημένων»: δεκαεφτά συντηρητικές  πολιτείες  μηνύουν τον Ομπάμα για κατάχρηση αρμοδιοτήτων και δημιουργία ανθρωπιστικής κρίσης « Οι νομιμοποιημένοι μετανάστες θα μας κοστίσουν  σε εκπαίδευση, ασφάλειες, αστυνομία».
-Obamacare έτος  δεύτερο: ακούστε τι χρειάζεται και τι δεν χρειάζεται να κάνετε για την ιατροφαρμακευτική σας περίθαλψη.
-Ανεργία στις ΗΠΑ:  5,9 ή 11,4%   ;  Θα αυξηθούν μισθοί – και πληθωρισμός- το 2015 ;

Ακούστε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας και πολλή, καλή μουσική.

Αυτή την εβδομάδα στο
https://docs.google.com/file/d/0B1KU27prGcwUXzJ2LVV1Z1JubW8/edit

No comments:

Post a Comment