Monday, December 1, 2014

Τα Υπ΄Όψιν της 23 Νοεμβρίου 2014


Στα Υπ΄Όψιν της 23 Νοεμβρίου 2014, μεταξύ άλλων:

-           Ο Ομπάμα απτόητος παρά την άλωση της Γερουσίας : η κοινωνικο-οικονομική σπουδαιότητα του μεταναστευτικού  και γιατί οι μετανάστες ενθουσιάζονται αλλά και διστάζουν.
-          Ιαπωνικό τέστ στις παγκόσμιες ισορροπίες: η οικονομική ύφεση φέρνει εκλογές αλλά  και συνταγματική αναθεώρηση του δικαιώματος στη συλλογική άμυνα.
-          Ελλάδα, ο πιο δύσκολος Νοέμβριος: Τα  Plan B της κυβέρνησης, οι αναταράξεις στα κόμματα και τί παρατηρούν οι ξένοι στους δανειστές «Η προσφορά είναι τοξική.»
-          ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί διαλέγουν μάχες καθώς τα σίγουρα χαρτιά  αναθεωρούνται.
-          ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί μηνύουν τον πρόεδρο γιατί παρέκκλινε από την εφαρμογή του …δικού του προγράμματος: ποια είναι τα σενάρια και τι πραγματικά θέλουν οι πολίτες.
-          Χίλλαρυ: Οι αντίπαλοι της αναζητούν αχίλλειες πτέρνες ενώ οι οπαδοί της συγκεντρώνουν χρήματα και υπογραφές: θα το αποφασίσει ;
-          Τυνησία: Ιστορικές προεδρικές εκλογές με την παλιά φρουρά ( κοσμικοί)  εναντίον της καινούριας ( ισλαμιστές) και του κόμματος της «δημοκρατικής κόπωσης»

-          Μπαχρέϊν, στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ: Οι πρώτες κάλπες από την Αραβική Άνοιξη του 2011 αμφισβητούνται και η πλειοψηφία (αλλά αντιπολίτευση) ζητά  πρωθυπουργό εκτός της μοναρχικής οικογένειας.
-          -Το Ισραήλ αγνοεί τις συστάσεις της ΕΕ και συνεχίζει  κατεδαφίσεις παλαιστινιακών σπιτιών: η αντιπαραγωγική τιμωρία και ο κίνδυνος νέας ανάφλεξης.
-          Λουξεμβούργο: Τώρα και ο πρωθυπουργός ξεσπαθώνει εναντίον της ΕΕ: «Τo tax ruling είναι νόμιμο, δεν το θυμόσαστε ;»
-          Θουριγγία ανησυχεί Μέρκελ: Ο αριστερός πρωθυπουργός που απειλεί το γερμανικό ομοσπονδιακό μοντέλλο.
-          Ουκρανία: Φιλοδυτική συμμαχία στην κυβέρνηση ενώ ο Πούτιν υπενθυμίζει ότι οι κυρώσεις βλάπτουν και τους …κυρώνοντες και ατενίζει την επόμενη προεδρία ( του).

Ακούστε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας και πολλή, καλή μουσική.

Αυτή την εβδομάδα στο

No comments:

Post a Comment