Wednesday, November 23, 2016

Τα Υπ' Όψιν της 13 Νοεμβρίου 2016

Στα Υπ΄Όψιν της 13 Νοεμβρίου 2016:

-O Ομπάμα  σε ταξίδι καθησυχασμού της Ευρώπης ξεκινώντας από της Ελλάδα: Τι θα συζητήσει στην Αθήνα: το timing της επίσκεψης ενώ «βράζουν» χρέος, προσφυγικό και Κυπριακό.
-Από την ελληνική ΝΔ μέχρι την Ρωσία και Κίνα,   προσεχτικά βήματα γύρω απο τον απρόβλεπτο νέο πλανητάρχη: αρχή ιδεολογικών προβληματισμών ενώ  μπαίνουμε στην εποχή των  Τραμπ-ο –νόμικς – αρκεί να καταλάβουμε τι θα είναι αυτό.
-Τράμπ απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο: οι πολιτικοί που χαίρονται γιατί τους ανοίγει δρόμο, οι πολιτικοί που προειδοποιούν - εαυτούς, βλέπε ΕΕ -  και οι επενδυτές που ανησυχούν.
-Ποιοί τελικά έβγαλαν πρόεδρο τον Τραμπ; Οι μετρήσεις των δημοσκόπων, το αισθητήριο των Δημοκρατικών  και η αναζήτηση του λάθους.
-Θέματα «μπουτίκ» ή Walmart και η αψυχολόγητη πίεση στους διαφωνούντες.
-Οι σιωπηλοί, οι απογοητευμένοι και οι φτωχότεροι:  πόσο μέτρησαν το χρώμα, το φύλο και πόσο το πορτοφόλι.
-Οι δυνατότητες, οι πιθανότητες και οι 75 δίκες που περιμένουν – τον πρόεδρο.
-Δημοκρατικό κόμμα σε αναζήτηση ευθυνών, αρχηγού και νέων πολιτικών: καμμιά ψήφος δεδομένη – το μάθημα για όλες τις .... επόμενες προεδρικές αναμετρήσεις.
-Ρεπουμπλικανοί και ανάγκη για  τη σταθεροποίηση της απρόσμενης νίκης: τα σενάρια αμφισβήτησης του Τραμπ εκ των έσω  σαν τεστ των συμβούλων και προσωπικής του κρίσης.
-Ελλάδα: Οι νέες απαιτήσεις του ΔΝΤ και οι σιβυλλικές δηλώσεις του εκπροσώπου του.
- 2017: Επιτεύξιμη η ισχυρή ανάπτυξη και οι στόχοι για έλλειμμα και προϋπολογισμό: αισιόδοξες φωνές για το 2017 στην  Ελλαδα ακούγονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – ενώ το Bloomberg προτείνει αγορά ελληνικών ομολόγων φέτος.
- Ιταλία: Πλησιάζει το δημοψήφισμα που θα μπορούσε να φέρει στην εξουσία τον Γκρίλλο και στους ευρωπαϊκούς εφιάλτες την πιθανότητα τοτυ Italexit.
-Βουλγαρία: Και ενώ όλοι πρόσεχαν τις ΗΠΑ, οι απογοητευμένοι της  ευρωπαϊκής πολιτικής εκλέγουν μαζι με τη Μολδαβία, ρωσόφιλο πρόεδρο και  στη Σόφια  -  και ακολουθούν πρόωρες εκλογές: «Η Κριμαία», δηλώνει ο νέος πρόεδρος της Βουλγαρίας, « είναι στην πραγματικότητα  ρωσική».


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.



No comments:

Post a Comment