Wednesday, November 23, 2016

Τα Υπ΄Όψιν της 30 Οκτωβρίου 2016

Στα Υπ΄Όψιν  της 30 Οκτωβρίου 2016, μεταξύ άλλων:

-Τί ζητάει ο Λαβρόφ στην Αθήνα; Τι του ζητάμε;
-ΗΠΑ, εκλογές και περίπτωση Comey:  Το timing, η ασάφεια και το αντιφατικό παρελθόν του διευθυντή της FBI που έκαναν το καθήκον πολιτική παρέμβαση. 
-Λίβανος, η συμφωνία που σημαίνει ενίσχυση Χεζμπολλάχ και Άσαντ: Γιατί η εκλογή του προέδρου Μισέλ Αούν είναι καθαρή νίκη του φιλοϊρανικού άξονα του Λεβάντε στον ανταγωνισμό με τη σουνιτική Σ.Αραβία
-Το μέλλον που φοβάται ο Ερντογάν – και γι’αυτό τρομοκρατεί τους άλλους: οι κίνδυνοι της ευλογίας του ελληνικού υπεδάφους.
-ΗΠΑ: Ποιός προηγείται στις 14 αναποφάσιστες πολιτείες  και ποιές οι πιθανές αντιδράσεις από τη  νέα περιπέτεια για τους Δημοκρατικούς.
-Ισπανία: Ο Ραχόϊ υπόσχεται κυβέρνηση  αλλά  το ... σύστημα δεν τον πιστεύει: γιατί πολιτικοί συσχετισμοί, προϋπολογισμός και αυτονομιστές  χρειάζονται ισορροπίες τρόμου.
-Ισλανδία: Τρίτοι οι Πειρατές αλλά με τετραπλάσια δύναμη: ασάφεια αποτελεσμάτων στη βaριά σκιά της τιμωρίας των Panama Papers.
-Η πραγματική διεθνής  σημασία της αντίδρασης  στη CETA – και δεν είναι οικονομική. 


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.


No comments:

Post a Comment