Friday, June 2, 2017

Τα Υπ΄Όψιν της 21 Μαϊου 2017

Στα Υπ΄Όψιν  της 21 Μαϊου 2017:

ΗΠΑ

-Ταξίδι Τραμπ: Ιστορικές οικονομικές συμφωνίες, ιστορικά ανησυχητικές πολιτικές δηλώσεις - ποιούς καθησύχασε ( εταιρίες, σουνιτικές χώρες) , ποιούς αναστάτωσε ( ...όλους τους υπόλοιπους).
-Οι αναφορές στη Γερουσία που επισημαίνουν την έλλειψη νομιμότητας στο ύψος και  τους όρους των συμφωνιών για πώληση όπλων στην Σ. Αραβία.
 -Οι εύκολες business ηγετών και.... παρατρεχάμενων.: τί αρκεί να αγνοήσουν.
Η εβδομάδα των  αποκαλύψεων:
-Οι απεριόριστες εξουσίες  του  Robert Mueller, ειδικού ομοσπονδιακού ανακριτή για τις σχέσης καμπάνιας Τραμπ-Ρωσίας.
-Τί είναι η κοινή «κουλτούρα σημειώσεων» Comey-Mueller που τρομάζει τους βοηθούς στον Λευκό Οίκο και πρέπει να ανησυχεί τον πρόεδρο.
Motivated ignorance” ώς εξήγηση της επιλογής των  αμετανόητων υποστηρικτών Τραμπ να αγνοούν αδιάσειστα στοιχεία: η ανθρώπινη ανάγκη που διαμορφώνει την συμπεριφορά των ψηφοφόρων στις ΗΠΑ – και όχι μόνο.

ΕΛΛΑΔΑ

-Σε αναμονή του Eurogroup: βάση η συμφωνία του 2016 ενώ το γερμανικό υπουργείο οικονομικών εξακολουθεί να ανθίσταται στην ελάφρυνση του χρέους.
- Και πάλι δυτικά εμπόδια στις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα: ανακινείται θέμα περιορισμού των μή-ευρωπαϊκών εταιρειών: τα ερωτήματα και οι επώνυμες πολιτικές παρεμβάσεις υπέρ επιχειρηματιών.

ΕΥΡΩΠΗ

-Μεγ. Βρετανία: Το μανιφέστο της νέας «Θάτσερ»: οι μετανάστες, το πρόβλημα με το επίδομα θέρμανσης και το...κυνήγι της αλεπούς.
-Ισπανία: Η επιστροφή του Πέδρο Σάντσεθ στην ηγεσία του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος θέτει σε κίνδυνο την κοινοβουλευτική στήριξη του Ραχόϊ.
-Μακρόν: Δομή κυβέρνησης και επισκέψεις στο Μάλι δηλώνουν προτεριαότητα στην εξωτερική και αμυντική πολιτική: αναμονή διευκρίνησης για τις αλλαγές στην ΕΕ που συζήτησε με την Μέρκελ ενώ οι γάλλοι του δίνουν μηδέν περίοδο χάριτος.

ΚΟΣΜΟΣ

-Ισραήλ: Τί  δεν άκουσαν.....να λέει ότι θα κάνει  ο πρόεδρος Τραμπ – και γιατί ανησυχούν  τώρα όσοι Ισραηλινοί  χειροκρότησαν την εκλογή του τον Νοέμβριο.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.
 

No comments:

Post a Comment