Friday, June 2, 2017

Τα Υπ΄Όψιν της 28 Μαϊου 2017

Στα Υπ’ ‘Οψιν της 28 Μαϊου 2017, μεταξύ άλλων:

ΗΠΑ

-Απολογισμός του πρώτου ταξιδιού Τραμπ στο εξωτερικό : πότε και γιατί ξαν-άρχισαν τα λάθη.
-Οι προσωπικοί και οι πολιτικοί λόγοι των άνισων αντιδράσεων του προέδρου: γιατί το ..μείγμα δεν λειτούργησε  στην  Ευρώπη.
-Διακυβέρνηση χώρας και διεύθυνση εταιρείας: οι ...σημειώσεις που χρειάζονται για να αποφεύγεται η σύγχυση.
-‘Οσα δεν ήξερε ο πρόεδρος και βαρέθηκε να μάθει
-Πονοκέφαλος ο  (ομοϊδεάτης ; )  γαμπρός:  η ιδέα  παράκαμψης διπλωματών και υπηρεσιών πληροφόρησης.
-Νέα δικαστική απόρριψη της ταξιδιωτικής απαγόρευσης: η σκληρή διατύπωση του δικαστηρίου για την ασάφεια του διατάγματος και την σαφήνεια των προθέσεων.
- Μεσαία και χαμηλά εισοδήματα στόχος του προϋπολογισμού: ποιοί και πόσα θα χάσουν αν εγκριθούν οι επι πλέον περικοπές – αλλά οι αντιδράσεις είναι και εντονες και διακομματικές

ΕΛΛΑΔΑ

-Το ...τραυματικό χάος στις εξηγήσεις για τη δολοφονική απόπειρα εναντίον Παπαδήμου: περιμένοντας την ανάληψη της ευθύνης.
-Γιατί ναυάγησε το Eurogroup: οι λόγοι που οδήγησαν στο ελληνικό Όχι.
-Τα σενάρια της Handelsblatt και η εκτίμηση της στάσης Σόϊμπλε από τη Welt ώς «κόλπο».

ΕΥΡΩΠΗ

Βρετανία
-Το χτύπημα στο Μάντσεστερ που οδηγεί στη Λιβύη: πώς οι δυτικές επεμβάσεις χειροτέρεψαν το χάος αγνοώντας τις μετά τον Καντάφι συνθήκες – ΙΣ και Αλ Κάϊντα στο πρόσφορο έδαφος της χώρας με τις δύο κυβερνήσεις.
- Γοργή πτώση της δημοτικότητας Μέϊ αμφισβητεί εκλογικό θρίαμβο στις 8 Ιουνίου: κόστος για τις διαπραγματεύσεις της για το Brexit αλλά και για τη θέση της στο κόμμα.

Γερμανία
-«Η Ευρώπη να πάρει τις τύχες της στα χέρια της» Η  σημαντική δήλωση Μέρκελ μετά τις δύσκολες συναντήσεις ΝΑΤΟ και G7 που υπερβαίνουν την εσωτερική κατανάλωση.

ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες
-Άνοιγμα νέου μετώπου από τον ΙΣ στην ΝΑ Ασία ; Ο Ντουτέρτε αγνοεί  της συνθήκη  ειρήνης με τους μουσουλμάνους αυτονομιστές και η πολιτική βία κορυφώνεται ενώ ΗΠΑ, Ρωσία και Ιαπωνία τον «φλερτάρουν»: το ιστορικό της σύγκρουσης που τον αναγκάζει σε  πρωτόφαντες συμμαχίες.

Τουρκία

-Προβλήματα σε όλα τα μέτωπα για τον Ερντογάν: η παραβίαση των κόκκινων γραμμών που οδηγεί στη γερμανική προθεσμία για τη βάση στο Ινσιρλικ και την αποτυχία νατοϊκών επιχειρήσεων όπου συμμετέχει η Αυστρία.
-Η εξαιρετική σημασία για την Τουρκία της αναβάθμισης της συμφωνίας με την ΕΕ που απειλείται.

Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.



No comments:

Post a Comment