Thursday, August 3, 2017

Τα Υπ' 'Οψιν της 16 ΙΟυλίου 2017

Στα Υπ’ ‘Οψιν της 16 Ιουλίου 2017, μεταξύ άλλων:

ΗΠΑ
-Ο υιός Τραμπ σαν....  ιός που παραλύει εκ νέου την κυβέρνηση.
-Οι συναντήσεις ενός «ανθρώπου υψηλής ποιότητας» με την ρωσίδα δικηγόρο και πώς το τί συνέβη εξαρτάται από την...ημέρα της εβδομάδας.
-Το «κοινωνικά απευαισθητοποιημένο» και «δημοσιονομικά ανεύθυνο» αναθεωρημένο νομοσχέδιο υγείας.
-Γιατί και από ποιούς αμφισβητείται ο προϋπολογισμός Τραμπ.
-Τί γίνεται με τις γεωτρήσεις στην Αλάσκα ενώ όλοι προσέχουν τα ρωσικά emails.

ΕΛΛΑΔΑ
-Κατάλληλος χρόνος ή λάθος η έξοδος του Ελληνικού δημοσίου στις αγορές ; Γιατί η χρονική στιγμή μπορεί να.... χειροτερέψει αν  περιμένουμε.
-Ο αγώνας για την απόκτηση πολιτικού πλεονεκτήματος για την κυβέρνηση υποστηρίζεται από το θετικό ισοζύγιο ωφέλειας-κινδύνων για τους επενδυτές.
-ΔΝΤ: Το χρέος μή βιώσιμο ακόμα και με  νέες παραδοχές – η αγωνιώδης ααναμονή της έκθεσης.
-Κυπριακό: Τουρκική κινητικότητα στην περιοχή της Κύπρου - η επιμονή  στις παλιές διεκδικήσεις που προστίθεται σε ενόχληση διεθνών ενεργειακών συμφερόντων και η ψυχραιμία της Λευκωσίας.
-Οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι της πρόσβασης στην γεωγραφική παραγωγή πλούτου.

ΕΥΡΩΠΗ
-BREXIT: Bρετανικές ασάφειες για τα σημεία σύγκλισης και τις «κόκκινες γραμμές» : ευρωπαϊκός εκνευρισμός και προειδοποιήσεις.
-Ευρωπαϊκή έμφαση στις οικονομικές υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανια μετά το Brexit.  
-Αναστάτωση από την διαδικασία  της μετατροπής του ευρωπαϊκού νόμου σε βρετανικό: το νομοσχέδιο υπολείπεται της χάρτας των ευρωπαϊκών δικαιωμάτων.  
-Διαφωνία εντός της κυβέρνησης για την προτεραιότητα ή όχι της εξομάλυνσης των εμπορικών σχέσεων και την βρετανική δυνατότητα για χωριστές συμφωνίες.
Γερμανία: Ο εξαφανιζόμενος αστέρας Σούλτς  επανεμφανίζεται με άρμα το μεταναστευτικό και οι Μέρκελ-Μακρόν διαφωνούν για την ταχύτητα αναμόρφωσης της ΕΕ: οι ανησυχίες για την έλλειψη πολιτικής βούλησης για τις αλλαγές.

ΚΟΣΜΟΣ
-Τουρκία:Η  «απογοήτευση» απο τις ΗΠΑ και Ε.Ε που οδηγεί  στα παζάρια για το Ρωσικό S-400 
-Συνεχίζεται το κυνήγι των υπόπτων για το πραξικόπημα – και όχι μόνο στην Ελλάδα: η αμφισβήτηση της προστασίας των φυγάδων σε πλαίσιο πολιτικών συμμαχιών.
-Ισλαμικός Στρατός στο άμεσο μέλλον:  Γιατί το τέλος του χαλιφάτου είναι η αρχή νέας απειλής – οι αναμενόμενες καινούριες μορφές του ίδιου κινδύνου.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.

  

No comments:

Post a Comment