Thursday, August 3, 2017

Τα Υπ' 'Οψιν της 23 Ιουλίου 2017

Στα Υπ’ ‘Οψιν της 23 Ιουλίου 2017, μεταξύ άλλων:

ΗΠΑ
-Οι πρώτοι έξι χαοτικοί μήνες και πώς οι προκλήσεις μιάς προεδρίας Τραμπ ξαναφέρνει το ενδιαφέρον των αμερικανών στην πραγματική πολιτική.
-Η αναζήτηση της δυνατότητας για..... αυτο-απονομή χάριτος και οι καραμπόλες που σχεδιάζει ο πρόεδρος.
-Γιός, γαμπρός και πρώην διεθυντής του προεκλογικού γραφείου απαντούν σε επιτροπές της Γερουσίας: θα ξεκαθαριστεί τί έγινε με τη ρωσίδα δικηγόρο;
-Η πάλη για το αντι- Obamacare συνεχίζεται: ποιές είναι οι εναλλακτικές πορείες και τί θα συμβεί αν το πρόγραμμα καταργηθεί χωρίς αντικατάσταση.
-Και όμως ο ο πρόεδρος θα μπορούσε να  σταθεροποιήσει τηςν αγορά της των ασφαλειών υγείας: οι τρόποι.

ΕΛΛΑΔΑ:
-Τα βασικά μαθήματα από τον σεισμό της Κω – και ένα  απλό ερωτηματικό.
-ΔΝΤ: Γιατί η  έκθεση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι αρνητική και η επιταγή για αποσαφήνιση του τρόπου αντιμετώπισής του από τους δανειστές.
-Η «οροφή» χρέους που έχει υπογράψει η κυβέρνηση και τί σημαίνει.
-Το timing της έκδοσης ελληνικών ομολόγων και οι πολιτικοί περιορισμοί και περιθώρια.
-Προειδοποιήσεις αναλυτών ότι η λύση μπορεί να είναι : οι μελλοντικές εκδόσεις ομολόγων μαζί με δημιουργία ταμειακού αποθέματος.
-Κυπριακό: Οι αμφισβητήσεις Άϊντε για την τουρκική ευθύνη στις διαπραγματεύσεις και οι σκληρές ερωτήσεις Κασουλίδη για έλλειψη προετοιμασίας και αναλήθειες.
-Συζητήσεις για χρησιμοποίηση του σχεδίου Γκουτιέρες για βάση...νέων συνομιλιών: η πρόκληση στον κοινό νού και οι αμφιλεγόμενες συναντήσεις Άϊντε.

ΕΥΡΩΠΗ
BREXIT:  Συνέχεια της βρετανικής ασάφειας σχετικα με την μετακίνηση ατόμων και τις οικονομικές υποχρεώσεις: ξαναρχίζει ο γύρος στο τέλος Αυγούστου.
 -Πολωνία: Αντίσταση  στην ΕΕ και κατηγορίες για ευρωπαϊκές θεσμικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη – σύμμαχος η Ουγγαρία που υπενθυμιζει τις δυνατότητες του άρθρου 7της ευρωπαϊκής συνθήκης για τη άρση δικαιώματος ψήφου στην ΕΕ.
-Γερμανία: Ανοδικές τάσεις για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, σταθερότητα για όλα τους υπόλοιπα κόμματα– και η πολιτική ελιτ ψηφίζει ξεκάθαρα Μέρκελ. Αναζητείται η πρώην έκπληξη..... Σούλτς.
-Εωαλλακτικό σχέδιο για το προσφυγικό αν η Τουρκία υπαναχωρήσει, στη σκιά της απομάκρυνσης του Αχμέτ Νταβούτογλου: κατευθείαν επιστροφή από τα ελληνικά νησιά στις χώρες καταγωγής και αναδιανομή κονδυλίων προς την Ελλάδα.

ΚΟΣΜΟΣ
-Ιερουσαλήμ : Ένταση στην Πλατεία των Τεμενών με ανησυχίες Παλαιστινίων για ισραηλινό έλεγχο της πλατείας – παγώνουν οι επαφ΄ς σε όλα τα επίπεδα.  
-Τουρκία-Γερμανία: Σε αντίδραση για φυλακίσεις και λογοκρισία μήνυμα Γκάμπριελ για περιορισμούς  που βλάπτουν τον τουρισμό και τις γερμανικές επενδύσεις στην Τουρκία.  
-Κατάρ, αμετακίνητο: Θέτει προϋποθέσεις μετά την υποχώρηση των τεσσάρων στο τελεσίγραφο – νέα σύγχυση στις ΗΠΑ με αντικρουόμενες δηλώσεις αξιωματούχων.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.    






No comments:

Post a Comment