Thursday, August 3, 2017

Τα Υπ' 'Οψιν της 30 Ιουλίου 2017

Στα Υπ’ ‘Οψιν της 30 Ιουλίου 2017:

ΕΛΛΑΔΑ
-Νέος αντάρτης στη ΝΔ – και είναι στενός συγγενής: ο Κυριάκος δεν κινδυνεύει μόνο από παλιότερους αρχηγούς και μόνιμους ζηλωτές της θέσης του στο κόμμα. 
-Η έξοδος στις αγορές: οι υποστηρικτές και οι αμφισβητίες της επιτυχίας του εγχειρήματος.
-Κυπριακό: Η συζήτηση για την αλλαγή στάσης του Ακιντζί και η δύσκολη υπόθεση της Αμμοχώστου.

ΗΠΑ
-Ο πρόεδρος και οι «εξωφρενών» ( μαζί του):  τα αποπροσανατολιστικά twitts και οι συνέπειες της πολιτικής ήττας στην αλλαγή του συστήματος περίθαλψης για τις ενδιάμεσες εκλογές του 2018.
-Οι Ρεπουμπλικανοί ως οι καλύτεροι υποστηρικτές του …Obamacare ; Πώς οι προσπάθειες  αντικατάστασης  της υγιειονομικής περίθαλψης ανεβάζουν δραματικά την..δημοτικότητά της.
-Οι τρόποι να βελτιωθεί η υγεία των πολιτών αλλά  και τα ποσοστά των Ρεπουμπλικανών – με συγκεκριμένη δικομματική συνεργασία.
-«Μην είστε τόσο ευγενικοί»: Η ανεγκέφαλη – και επικίνδυνη –σύσταση Τραμπ στην αστυνομία που  ενθαρρύνει βίαιες συμπεριφορές.
-Τί είναι η τρομερή συμμορία  MS-13 και πώς μπορεί να ενισχυθεί από τις απειλές ενός απληροφόρητου προέδρου. 
-Η...απροσδόκητη σχέση των διεμφυλικών ατόμων του στρατού με το ......τείχος στα σύνορα του Μεξικού: το Πεντάγωνο σε αγωνία να διορθώσει  μια ακόμα προεδρική πρωτοβουλία.
-Οι διακρίσεις εναντίον gay  εργαζομένων στο δρόμο προς το Ανώτατο Δικαστήριο: τα νομικά «παράθυρα» και η ώρα για προσαρμογή του νόμου στις νέες πραγματικότητες

 ΚΟΣΜΟΣ
-Γιατί η Β. Κορέα μπορεί τελικά να χτυπήσει το...Σικάγο ( και τη Ν.Υόρκη – και το Λος Άντζελες): τα νέα στοιχεία στην τελευταία δοκιμή που ανησυχούν τους  αναλυτές.
-Πακιστάν: Οι διεθνείς διαστάσεις της επικείμενης αλλαγής πρωθυπουργού – στην αμφισβητούμενη σκιά του ρόλου του στρατού.
-Βενεζουέλα:  Τί δείχνει  ότι η επόμενη μέρα θα είναι βιαιότερη από την Κυριακή των εκλογών.
-Ρωσία: τα αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις και η ρωσική κατηγορία ότι όλα γίνονται για το «συγκριτικό πλεονέκτημα» των ΗΠΑ στο εμπόριο.

Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.    


No comments:

Post a Comment