Friday, October 28, 2016

Τα Υπ΄Όψιν της 16 Οκτωβρίου 2016

Στα Υπ΄Όψιν της 16 Οκτωβρίου 2016, μεταξύ άλλων :

-Ελλάδα, ανασχηματισμός τώρα; ή «δομικός» ή καθόλου. Η σημασία της χρονικής στιγμής και του εύρους των αλλαγών για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ανανέωση της κυβέρνησης.

 -CETA: Η διαφωνία των Βαλλόνων τορπιλλίζει  την δύσκολη εμπορική συμφωνία ΕΕ –Καναδά:  Το δημοκρατικό έλειμμα  της προσωρινής εφαρμογής , πώς το μέλλον θα καθορίζεται από τα εμπορικά ιδιωτικά δικαστήρια  και ποιές δυνατότητες έχουν τα εθνικά κοινοβούλια  πριν από το Νοέμβρη.  

-Ταϋλάνδη, μετά τον λαοφιλή Bhumibol: Οι ισχυρές εντάσεις για τη δημιουργία νέου χαλιφάτου στη ΝΑ Ασία ισορροπίες με την Κϊνα  και  οι ισορροπίες με την Κϊνα τώρα στα χέρια της στρατοκρατικής κυβέρνησης και ενός πλαίϋ –μπόϋ διαδόχου.
-Υεμένη: Πιέσεις για εκεχειρία και αυξανόμενες διαμαρτυρίες και μαρτυρίες για την δυτική υποστήριξη στη Σ. Αραβία:  η στρατηγική σημασία των Στενών για το  διεθνές θαλάσσιο εμπόριο και τα μηνύματα από το Ιράν.
-Συρία, η μάχη για τα πλούσια κοιτάσματα της Μοσούλης: στην πρώτη γραμμή και οι Κούρδοι ενώ η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί στρατό στο ιρακινό έδαφος: πρόβλεψη για ενα εκατομμύριο νέους πρόσφυγες.
-ΗΠΑ: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στις προεδρικές εκλογές: Ποιός υποψήφιος χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής. τί αναμενόταν και τί έγινε  στο τελευταίο debate.

-«Θα δώ αν αποδεχθώ τα εκλογικά αποτελέσματα»: Τί επεσκίασε η «βόμβα» Τραμπ και γιατί η Χίλλαρυ κέρδισε και αυτή την τηλεμαχία – αλλά πρωταγωνιστές παραμένουν οι αναποφάσιστοι.

- Δημοσκόπηση ίσον καταγραφή γνώμης, όχι πράξης: Γιατί η Χίλλαρυ δεν πρέπει να επαναπαύεται μέχρι την ώρα των exit polls- και των αποτελεσμάτων! 

- Πώς το στύλ Τραμπ σφραγίζει το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού κόμματος – ακόμα και σε περίπτωση ήττας.
 

- Νέα στρατηγική Τράμπ: οι αναποφάσιστοι να ψηφίσουν...τρίτο κόμμα – ή να μείνουν σπίτι τους. Γιατί οι αριθμοί – και η ιστορία -δεν τον βοηθούν.

- Η αμφισβήτηση των αμερικανικών θεσμών που ενθαρρύνει την απολυταρχία –διεθνώς.

- Και αν όλα πάνε καλά ......Η μεγάλη πρόκληση της Χίλλαρυ μετά τη νίκη: πώς θα μοιράσει τα «οφφίκια» ανάμεσα στη
Wall Street και στον...Σάντερς: τα ερωτηματικά αρχίζουν από τώρα. 
- Κάλπες με ένταση: Η καλή προετοιμασία και γνώση των δικαιωμάτων απέναντι στις αλλαγές του νόμου και – ενδεχόμενα - τον..... εκφοβισμό.
 

- Η καταγραφή των τελευταίων τάσεων και η κινητικότητα στις προτιμήσεις των πολιτειών.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.


No comments:

Post a Comment