Friday, October 28, 2016

Τα Υπ΄Όψιν της 9 Οκτωβρίου 2016

Στα Υπ΄Όψιν της 9 Οκτωβρίου 2016, μεταξύ άλλων:

-ΔΝΤ και σασπένς: -H κατά Σόϊμπλε ερμηνεία της συμφωνίας του Μαϊου και γιατί οι συμβουλές και όχι τα χρήματα θα έβγαζαν από το αδιέξοδο και την Λαγκάρντ και τον Σόϊμπλε και την Ελλάδα.
-Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σαν προεισαγωγικό άλμα για  κυβερνητικό ανασχηματισμό.
-Νεοδημοκρατικές συμμετοχές στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και «θεσμικές»..... ενοχλήσεις του Κυριάκου.
-ΗΠΑ, το δεύτερο debate: οι ευκαιρίες που χάθηκαν και για ερωτήσεις και για απαντήσεις,  οι καλές , οι κακές και οι αδιάφορες στιγμές των υποψηφίων και πώς  το περιεχόμενο και το φορμάτ αποδείχτηκε λιγώτερο ενδιαφέρον από το timing.  ( Ακούστε το χωριστό Απόσπασμα των Υπ΄Όψιν αμέσως μετά τη λήξη της τηλεμαχίας).
-Γιατί οι ρεπουμπλικανοί δεν μπορούν να βγάλουν τον Ντόναλντ Τράμπ από την προεδρική κούρσα.
-Γιατί τα μαγνητοφωνημένα σχόλια μπορεί να επιδράσουν δραματικά – και αρνητικά – περισσότερο σε ρεπουμπλικανούς παρά σε αναποφάσιστους.
-Wikileaks και Χίλλαρυ: Γιατί η μεγάλη έκπληξη εις βάρος της υποψηφίου των Δημοκρατικών δεν φαίνεται να ήρθε ακόμα.
-Ρωσικό χάκινγκ και δύο τρόποι αντιμετώπισης: οι γνώμες των συμβούλων του προέδρου διϊστανται: γιατί ο Ομπάμα διαφωνεί με την πολιτική της πληρωμής με το ίδιο νόμισμα.
-Συρία: Το ρωσικό βέτο που απαγορεύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας να λύσει την ανθρωπιστική κρίση στο Αλέππο: οι ενδιαφέρουσες ευθυγραμμίσεις και διαφωνίες των άλλων μελών που δείχνουν κάπου στο μέλλον.
-Τουρκία-Ιράκ σε πόλεμο ( προς το παρόν).... ανακοινώσεων: η επίμονη παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων  στο ιρακινό έδαφος που διαψεύδουν τις «ανιδιοτελείς» προθέσεις της Τουρκίας. 
- Γιατί η Ρωσία  μετέφερε στο Καλίνινγκραντ πυρηνικές κεφαλές.
-Η θετική και η αρνητική ατζέντα της συνάντησης Πούτιν-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολή.


Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.



No comments:

Post a Comment