Friday, October 7, 2016

Τα Υπ΄Όψιν της 25 Σεπτεμβρίου 2016

Στα Υπ΄Όψιν της 25 Σεπτεμβρίου 2016:

-Το διπλό μήνυμα του ΔΝΤ προς Ελλάδα και εταίρους.

 -Κυβέρνηση: Στον αγώνα για το χρέος, είναι η  σειρά των δανειστών να τηρήσουν όσα είχαν συμφωνηθεί την άνοιξη στο Eurogroup.  

-Το πρόβλημα της Τράπεζας Αττικής:  χάος στην οργάνωση και στην εταιρική διακυβέρνηση  και  διασυνδέσεις στελεχών της τράπεζας με στελέχη κυβερνήσεων.

-Διαμάχη  εκκλησίας – υπουργού Παιδείας:
Μάθημα θρησκευτικών ή θρησκειών στα σχολεία: Γιατί η προσαρμογή στην πολυπολιτισμικότητα να είναι ασύμβατη με την ορθοδοξία;
Η ανεξιθρησκεία μας χτυπάει την πόρτα: να ανοίξουμε;
( Ακούστε το ανεξάρτητο link στα ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ )

-ΗΠΑ: Το  πρώτο – και ιστορικό – debate:
-Μεγαλύτερο ατού του Τραμπ:  Οι χαμηλότατες  προσδοκίες  του κοινού.-Μεγαλύτερο ατού της Χίλλαρυ: Η εξαιρετική προετοιμασία. 
-Πώς τα προσόντα των υποψηφίων μπορεί  να λειτουργήσουν αρνητικά και τα ελαττώματά τους....θετικά: ποιές πιθανότητες έχει η λογική της Χίλλαρυ-πολιτικού  απέναντι στο «ένστικτο» του Τραμπ-τηλεπερσόνα ;
-«Τί θα κάνατε αν...» Η παρωχημένη ιδέα των debate: πόσα  περισσότερα θα μαθαίναμε από αντιδράσεις  των υποψηφίων σε  «προσομοίωση» κρίσεων – αντι για επανάληψη γνωστών θέσεων.

-Προσφυγικό, Μινι-Σύνοδος της Βιέννης: Η αναγνώριση της  ανεπαρκούς εφαρμογής  των υποσχέσεων της ΕΕ  και καθαρές υποσχέσεις Μέρκελ για απορρόφηση προσφύγων.

-Ο ανυπάκοος Ρέντσι απαιτεί σοβαρότητα και εφαρμογή των υποσχέσεων της Μάλτας ενώ ο ανυποχώρητος Ορμπάν ζητάει την ίδρυση τεράστιας προσφυγούπολης στη Λιβύη.

-Ισπανία: Οι πιθανές πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές των Βάσκων και της Γαλικίας που συνεπάγονται υποστήριξη Ραχόϊ – ενώ οι διενέξεις δυναμώνουν στο εσωτερικό των Podemos.  

-Βοσνία: Το ΝΑΙ στο φαινομενικά αθώο δημοψήφισμα για την τήρηση εθνικής γιορτής που προοιωνίζεται αποσχίσεις – ενώ η χώρα ευελπιστεί να γίνει μέλος της ΕΕ. 

-Βρετανία: Ο Κόρμπιν ζητά τώρα να έχει λόγο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit – ενώ το 61% της θριαμβευτικής επενεκλογής του ανησυχεί μερικούς στο κόμμα του: θα αποδώσει η «αριστερή στροφή» ;

-Ελβετία, δημοψήφισμα:  Να παρακολουθούνται οι επικοινωνίες  προκειμένου να αποτρπούν τρομοκρατικές απειλές; Αποτέλεσμα ΝΑΙ.

-Γαλλία: Ξεκινά η μάχη για τις για τις επόμενες προεδρικές με επτά υποψήφιους και δύο φαβορί  της Δεξιάς: Σαρκοζί ή Ζιπέ ποιός θα σταθεί απέναντι στην Μαρίν Λεπέν;

-Συρία, Χαλέπι: Γιατί απέτυχε η εκεχειρία.

-Τουρκία προς ΗΠΑ: Ναι στη συνεργασία εναντίον του ΙΣ – με όρο την μή-συμμετοχή των Κούρδων.

-Αφγανιστάν: Η κυβερνητική συμφωνία με τον διαβόητο αντάρτη που φέρνει νόμιμη πολιτική παρουσία της ομάδας του και σοβαρές.....ανησυχίες σε όλους:  και αν οι συμμαχίες του καθορίσουν το μέλλον της χώρας;

 

https://drive.google.com/file/d/0B1KU27prGcwUeDdmM3hpS2tIT1k/view

 

Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.


 

No comments:

Post a Comment