Friday, October 28, 2016

Τα Υπ΄Όψιν της 2 Οκτωβρίου 2016

Στα Υπ΄Όψιν της 2 Οκτωβρίου, μεταξυ άλλων:

--Ελλάδα: Ανοίγματα Τσίπρα στην κοινωνία για την αναθεώρηση του Συντάγματος μέσω προοδευτικών συναινέσεων: στις επιτροπές, προσωπικότητες και κινήσεις «όμορες» του ΣΥΡΙΖΑ – όλα προ Συνεδρίου: μετά , ίσως, ανασχηματισμός. 
-Τα βήματα προς το κρίσιμο Eurogroup της 10 Οκτωβρίου: ευρωπαϊκή αισιοδοξία για την προοπτική έγκρισης της δόσης των 2,8 δισ. Ευρώ και ελληνικη αισιοδοξία για το πλεόνασμα: εν αρχή είναι η  λιγώτερη ανάγκη για δανεισμό.
-Δηλώσεις Ερντογάν προς την Ελλάδα για να τ’ακούν οι Τούρκοι –αλλά και η Δύση: Η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης -που επισύρει και τουρκικές επικρίσεις – δεν είναι άγνοια, είναι σχέδιο: στο βάθος, συριακό.
-Το timing της αμφισβητησης, η «Άσκηση Παρμενίων» και ο πόλεμος των ΝΟΤΑΜ.  
-Ουγγαρία: Προς ακύρωση το δημοψήφισμα για το προσφυγικό λόγω αποχής: η κυβέρνηση αποτυγχάνει να πείσει το κρίσιμο ποσοστό αλλά επμένει να πανηγυρίζει...μόνη της.
-Ισπανία: Η παραίτηση του ανυπάκοου σοσιαλιστή Σάντσεθ απομακρύνει τις εκλογές και οξύνει την αγωνία για το μέλλον του κόμματος.
-Συρία: Γιατί το υψηλό ρίσκο του Πούτιν του αποδίδει.
-Χαλέπι: κλειδί για τον πόλεμο.
-Κολομβία: «Και τώρα τί γίνεται;» Απάντηση ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για την ιστορική συμφωνία ειρήνης κυβέρνησης και ανταρτών FARC - και το όνομα του πρώην προέδρου Uribe επανέρχεται  δυναμικά στην πολιτική ζωή της χώρας.
ΗΠΑ: Στο δρόμο για τις εκλογές:
-Τράμπ σε νέες φουρτούνες: Ποιό είναι χειρότερο; Το «παραθυράκι» της φοροδιαφυγής ή το .. «παράθυρο» της παράνομης χρήσης των εισφορών στο οικογενειακό ίδρυμα;  Νέα ερωτηματικά στο...παραπέντε που συμπεριλαμβάνουν και την...Κούβα.
-Πώς το πρώτο debate επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους των Ρεπουμπλικανών: προβλεψιμότητα των αντιδράσεων Τραμπ που τον κάνει ευάλωτο  στην εξωτερική πολιτική: θα ακούει κανέναν στα δύσκολα; Τη θέλει  την προεδρία ή όχι;
-Οι χαώδεις αναζητήσεις για την αιχμή του δόρατος εναντίον της Χίλλαρυ: πώς μπλέκει το ψυχογράφημα  μιάς απατημένης συζύγου με τις οικονομικές προτάσεις των Δημοκρατικών;
-Η ιστορική στροφή των εφημερίδων στις προεκλογικές υποστηρίξεις και το περίεργο timing της ξαφνικής προώθησης ...τρίτου υποψηφίου.
- «Basement dwellers»: Ποιοί είναι και πώς τους βλέπει η Χίλλαρυ: οι παρανοήσεις και η αλήθεια για την αντιμετώπιση των νέων που αναγκάζονται να γυρίσουν στο πατρικό τους.
Millenial voters»: Το τεράστιο ποσοστό των αναποφάσιστων του Μπέρνι Σάντερς: η σημασία της ψήφου τους και η βαρύτητα της σωστής ενθάρρυνσής τους από τον αρχηγό του κινήματος. 



Ακούτε Τα Υπ΄Όψιν με την Έλενα Σπηλιώτη και τον Γιώργο Ζορμπά για ενημέρωση, συζητήσεις και συνεντεύξεις στα θέματα της επικαιρότητας.

No comments:

Post a Comment